Patrik Laineesta päivitys – siirtokuviossa käänne: "Olisin voinut kaupata hänet jo"

Patrik Laineen kauppaminen ei ole tällä hetkellä helppoa, Blue Jacketsin GM Don Waddell kertoo Columbus Dispatchin haastattelussa.

Laineen siirtohaluista on uutisoitu laajasti pitkin kesää. Suomalainen vapautui viime viikolla NHL:n hoito-ohjelmasta, johon tammikuussa hakeutui. 

Useisiin seuroihin huhupuheissa yhdistetty hyökkääjä on hoito-ohjelmasta vapautumisensa jälkeen ollut vapaa käymään keskustelua palveluksista kiinnostuneiden joukkueiden kanssa.

Columbus-pomo Waddell paljastaa, että vain yksi joukkue on ollut yhteydessä seuraan sen jälkeen, kun Laine pääsi hoito-ohjelmasta. GM on tehnyt itsekin soittoja siirtoon liittyen, mutta hän ei usko kaupan tapahtuvan kovinkaan nopeasti.

– Tähän aikaan vuodesta ihmiset eivät ole niin herkillä (siirtojen suhteen). En oikein tiedä, luulen, että siinä kestää jonkin aikaa.

Yksi syy kaupan hitaudelle on Columbus Dispatchin mukaan Laineen palkkaan liityvät asiat. Laine saa vielä kahden kauden ajan 8,7 mijoonan dollarin palkkaa.

NHL-seurat voivat pidättää korkeintaan puolet myymänsä pelaajan palkasta, eli Blue Jackets voisi maksaa jopa 50 prosenttia Laineen tienesteistä, vaikka pelaaja myytäisiin. Columbus haluaa kuitenkin järkisyin maksaa Laineen palkasta mahdollisimman pientä osaa, kun suomalainen mahdollisesti jättää seuran. 

– Jos olisin halunnut pidättää puolet hänen palkastaan, olisin voinut kaupata hänet jo nyt, mutta se ei ole ensimmäinen vaihtoehtoni.

Waddellin mukaan seura on varautunut odottamaan hyvän tovin, jopa syyskuulle asti. On mahdollista, että Laine aloittaa ensi kauden vielä Blue Jacketsissa, näyttääkseen iskukykynsä paremmin. 

Laine pelasi viime kaudella vain 18 ottelua tehopistein 3+6=9.

Lue myös:

    Uusimmat