Kärppien kenkimä Lauri Marjamäki laittoi tapahtumaan – ylistetään "ihmeen luojana"

Kärpistä kesken viime sesongin pois potkittu Lauri Marjamäki on repinyt joukkueensa pohjamudista parrasvaloihin Sveitsin liigassa.

Marjamäki toimii päävalmentajana EHC Klotenissa, johon hän teki sopimuksen kesällä. Entinen Leijonat-valmentaja sai viime joulun tienoilla potkut Oulun Kärpistä. 

Marjamäen Kloten on yllätyksellisesti seitsemän pelatun ottelun jälkeen Sveitsin sarjan piikkipaikalla. Se on voittanut viisi ottelua.

Klotenin pistekurkoina häärivät suomalaiset Sami Niku ja Miro Aaltonen, jotka miehittävät joukkueen sisäisen pistepörssin kaksi kärkipaikkaa.

Alla videolla Sami Niku maalinteossa. Puolustaja kantaa joukkueensa liekkipaitaa, joka on parhaan pistenikkarin merkki. Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Tiistaina joukkue otti niukan kotivoiton Zugista lukemin 4–3. Paikallislehti Zürcher Unterländer suitsutti otteluraportissaan Klotenin pelanneen "näyttävästi tiensä sarjataulukon kärkeen". 

Kloten johtaa Sveitsin liigan sarjataulukkoa ensimmäistä kertaa sitten lokakuun 2013. 

Sveitsiläislehti Blick otsikoi tuoreessa julkaisussaan Marjamäen olevan "Klotenin ihmeen luoja". Suomalainen on tuonut lehden mukaan joukkueeseen tarvittavaa vakautta ja rauhallisuutta. 

– Joukkue on vakuuttava tavalla, jollaista ei viime kaudella nähty. Varmaa kiekonhallintaa, määrätietoista ja nopeaa etenemistä, syötöt ovat kohdallaan. Kloten ei ole paineenkaan alla helposti horjutettavissa, Blick suitsuttaa Marjamäen kädenjälkeä.

– Marjamäki on onnistunut lyhyessä ajassa luomaan perustan, johon joukkue voi luottaa. Kloten on saanut vakautta, mikä on varsin vaikuttavaa kaoottisen viime kauden jälkeen, julkaisussa jatketaan. 

Viime keväänä Kloten oli sarjassa viimeistä edellinen, mutta ei joutunut karsimaan, sillä nousijaehdokkaita ei toiseksi korkeimmalta sarjatasolta ollut. Sitä ennen kausi loppui "säälipleijareissa". 

Joukkue nousi takaisin pääsarjaan syksyllä 2022, pelattuaan kakkostasolla neljän kauden ajan. Ennen sitä Kloten oli pelannut Sveitsin ykköstasolla yhtäjaksoisesti yli 50 vuoden ajan. 

Viimeisin mainittava menestys NL-ykkösliigasta on 10 vuoden takaa. Keväällä 2014 Kloten ylsi finaalisarjaan asti, mutta hävisi. 

Joukkueella on kaikkiaan viisi Sveitsin mestaruutta. Viimeisin on vuodelta 1996. Tuolloin päävalmentajana toimi Alpo Suhonen

Marjamäen miehistön seuraava haaste on edessä perjantaina, kun vastaan asettuu Oula Palveen ja Jerry Turkulaisen tähdittämä HC Ajoie, joka on hävinnyt kaikki ottelunsa. 

Ajoie ei ole naarannut vielä pistettäkään seitsemästä ottelusta ja sen maaliero on surkea: 9–32.

Lue myös:

    Uusimmat