Tärkeä ajankohta livahti Patrik Laineen käsistä – Columbus-pomolta päivitys

Patrik Laine haluaa siirtyä pois Columbuksesta. Siirron kannalta otollisimmat hetket ovat The Athleticin mukaan jo menneet, mutta Columbuksen tuore GM Don Waddell vakuuttaa, että kiinnostusta suomalaisen ympärillä riittää.

Laine, joka on edelleen NHL:n ja pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmassa, on ilmaissut halunsa vaihtaa maisemaa. Columbuksen GM Don Waddell on kertonut jo aiemmin, että Laine on vapaa keskustelemaan siirrosta muiden seurojen kanssa, kun tämä vapautuu hoito-ohjelmasta.

Teoriassa Laine voitaisiin kaupata myös hoito-ohjelmassa ollessaan, mutta kiinnostuneet seurat eivät saa keskustella pelaajan kanssa, ennen kuin tämä on läpäissyt hoidon. Kaikki kiinnostuneet joukkueet ovat Waddellin mukaan ilmaisseet halunsa keskustella Laineen kanssa ennen siirtotarjousta.

The Athletic huomioi, että pelaajakaupan kannalta paras sesonki livahti ohi, sillä NHL:n varaustilaisuutta ja vapaiden pelaajien markkinan alkua pidetään otollisimpana hetkinä siirtojen kannalta. Varaustilaisuus pidettiin kesäkuun lopussa. Vapaiden pelaajien markkina aukesi heinäkuun ensimmäisenä päivänä. 

Waddell kertoo kuitenkin olevansa toiveikas, että Laineelle löytyy uusi osoite. Suomalaisella on sopimusta jäljellä vielä kaksi kautta. Vuosipalkka on 8,7 miljoonaa dollaria kaudessa. 

Kuiva vapaiden pelaajien tarjonta edesauttaa Columbus-GM:n mukaan rahakkaalla diililä varustetun Laineen tilannetta.

– Vapaita agentteja ei todellakaan ole paljon. Jos joukkueilla on tilaa palkkakatossa tänään, sitä on varmasti huomennakin. Tiedän, että on joukkueita, jotka ovat edelleen kiinnostuneita (Laineesta), Waddell sanoo.

Jarmo Kekäläisen korvanneelta Columbus-pomolta tiedustellaan jatkuvasti, onko nykyjoukkueesta mahdollisesti tulossa uusia nimiä myyntiin.

– Sanon heille, että Laineen on riitettävä, enkä voi auttaa teitä, sillä en tunne häntä henkilökohtaisesti, tuore GM myöntää. 

Laineen ympärillä on pyörinyt hurja määrä siirtohuhuja kevään ja kesän aikana. Suomalainen on yhdistetty viime aikoina muun muassa Montrealiin, San Joseen, Minnesotaan, Seattleen ja Utahiin.

Tamperelaislähtöinen hyökkääjä pelasi päättyneellä kaudella vain 18 ottelua. Hän hakeutui NHL:n hoito-ohjelmaan tammikuussa. 

 

Lue myös:

    Uusimmat