Yle-rahoitukseen isoja käänteitä tänään

Ylen rahoitusta pohtivaa työryhmää johtava Matias Marttinen (kok.) on kutsunut ryhmän koolle täksi aamuksi käsittelemään uusinta mietintöluonnosta.

Iltalehti uutisoi aiemmin keskiviikkona, että vasemmistoliitto ja vihreät ovat valmiit hyväksymään Yle-mietinnön sekä Yleisradion rahoitukseen kohdistuvat leikkaukset, jos mietintötekstiin tehdään muutamia lisäyksiä. Marttinen ei ottanut kantaa siihen, minkä verran mietintöön on tullut muutoksia.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä käy viimeisimmän Ylen rahoitusta koskevan neuvottelutuloksen läpi torstaina ryhmäkokouksessaan ja tekee sen jälkeen päätöksen asiasta, kertoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen X:ssä. Pekonen istuu vasemmistoliiton edustajana Ylen rahoitusta pohtineessa Marttisen johtamassa työryhmässä.

Vihreitä Marttisen työryhmässä edustava Jenni Pitko kertoo STT:lle, että myös vihreiden eduskuntaryhmä on varautunut käsittelemään Yle-asiaa torstaina ryhmäkokouksessaan. Pitkon mukaan Yle-työryhmä ei ole vielä kokoontunut keskustelemaan uudesta kompromissista.

Marttisen työryhmä sai jo heinäkuussa valmiiksi Ylen tehtäviä ja rahoitusta koskevan mietinnön, mutta sitä ei lopulta hyväksytty vasemmistoliiton ja vihreiden eduskuntaryhmissä, minkä seurauksena kompromissiesitys kaatui.

Näin Ylen rahoitusta puitiin Pöllöraadissa heinäkuussa:

Lue myös:

    Uusimmat