Pelicans NHL-lupaukselle upeaan paikkaan liigauran avausmaali – katsomossa erityinen vieras

Pelicans tekee 2-3 maalin 1:17
Video: Jesse Kiiskiselle liigauran avausmaali

Pelicansilla on ollut suuria vaikeuksia miesten jääkiekkoliigassa kellariosaston joukkueita vastaan, ja samaa kaavaa noudatti tiistainen ottelu Lappeenrannassa jumbo-SaiPankin vieraana.

Isännät johtivat peliä avauserän jälkeen kahdella maalilla. Liigauransa ensimmäisen maalin laukonut Jesse Kiiskinen takasi päätöserän osumallaan Pelicansille kolme pistettä voittolukemin 3–2.

– Aika monta kertaa ehdin yrittää maalivahdin längistä tässäkin pelissä ennen kuin osuin. Onpahan nyt yksi liigamaali enemmän kuin faijalla, naurahti 18-vuotias toisen polven liigakiekkoilija Kiiskinen.

Ville Kiiskinen tosin oli divaritason legenda. Hän pelasi vain kahdeksan liigaottelua SaiPassa, mutta yli 300 ottelua useammassa seurassa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kun Jesse Kiiskisen ensimmäinen pääsarjamaali syntyi Kisapuistossa, oli tapahtumaa paikalla todistamassa myös lappeenrantalainen isoisä Arto Kiiskinen.

– Tuossa viereisessä hallissa on tullut harjoiteltua kesäisin aika paljon, kun isoisä on järjestellyt täällä ollessani mahdollisuuden päästä sinne kesäjäälle, Jesse Kiiskinen totesi.

Kiiskinen on NHL-seura Nashville Predatorsin kolmannen kierroksen varaus menneeltä kesältä.

Pelicans on hävinnyt 16:sta viime ottelusta SaiPaa vastaan vain yhden. Tällä kaudella Pelicans on koonnut kahdeksasta ottelusta sarjan kärkiviisikon joukkueita vastaan 15 pistettä. Kymmenestä ottelussa pudotuspeliviivan alla olevaa jumboviisikkoa vastaan koossa on vain 12 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat