Pentagon: Emme halua laajempaa sotaa

Yhdysvaltain sotilaalliseen asemointiin Lähi-idässä ei ole tulossa muutoksia, kertoivat Pentagonin edustajat torstaina toimittajille. Heiltä kysyttiin Israelin viimeaikaisista tappavista iskuista Libanonissa, joissa räjäytettiin Hizbollahin radiopuhelimia ja hakulaitteita.

Libanon ja Iranin tukema Hizbollah-ryhmä ovat syyttäneet Israelia Hizbollahin viestintälaitteisiin kohdistuneista iskuista, joissa kuoli 37 ihmistä ja haavoittui noin 3 000. 

Iskut ovat täyttäneet libanonilaisia sairaaloita ja aiheuttaneet veristä tuhoa. Israel ei ole kommentoinut suoraan iskuja, jotka turvallisuuslähteiden mukaan teki todennäköisesti sen tiedustelupalvelu Mossad.

Yhdysvallat varoitti torstaina kaikkia Lähi-idän osapuolia tilanteen kärjistymisestä, kun Iranin tukeman libanonilaisen Hizbollah-liikkeen ja Israelin väliset jännitteet pysyivät korkealla. 

Yhdysvaltojen mukaan ensisijaisena tavoitteena on diplomaattisen ratkaisun löytäminen.

– Tuemme edelleen Israelin oikeutta puolustaa itseään, mutta emme halua nähdä minkään osapuolen kärjistävän tätä konfliktia, piste, kertoi ulkoministeriön tiedottaja Matthew Miller tiedotustilaisuudessa.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat