Israelin puolustusministeri: Sodassa alkaa uusi vaihe, painopiste siirtyy pohjoiseen

Israelin puolustusministerin mukaan sodassa on alkamassa uusi vaihe ja resursseja siirretään pohjoiseen.

Israelin puolustusministeri Yoav Gallant sanoo, että sodan painopiste on siirtymässä pohjoiseen. Israel on pohjoisella rajallaan ottanut lähes päivittäin yhteen Libanonissa toimivan äärijärjestö Hizbollahin kanssa.

Hizbollah ja Israel aloittivat tulituksen maiden raja-alueella vajaa vuosi sitten, kun äärijärjestö Hamas oli hyökännyt Israeliin ja Israel aloitti laajamittaiset iskunsa Gazaan.

Hizbollah on syyttänyt Israelia tuhoisista viestintälaitteiden räjähdyksistä Libanonissa. Kahden illan aikana on raportoitu yli 30 kuolleesta sekä tuhansista loukkaantuneista.

"Tulitaukosopimus yhä aikeampi saada aikaan"

Yhdysvallat on uutistoimisto Reutersin mukaan kiistänyt osallisuutensa Libanonin iskuihin. Kansallisen turvallisuuden tiedottaja John Kirby kertoi BBC:n mukaan toimittajille, että tulitaukosopimus Hamasin ja Israelin välillä on yhä vaikeampi.

– Emme halua nähdä minkäänlaista eskaloitumista, hän sanoo ja lisää, että sotilaalliset lisäoperaatiot eivät ole tapa ratkaista kriisiä.

– Uskomme, että paras tapa välttää eskaloituminen tai uuden rintaman avautuminen Libanonissa on diplomatia, Kirby sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat