Pep Guardiolan ja Englannin maajoukkueen tulevaisuudesta kova väite – "Hän harkitsi sitä kaksi kuukautta"

Ennen kuin Englannin jalkapalloliitto palkkasi Thomas Tuchelin 18 kuukauden sopimuksella miesten maajoukkueen päävalmentajaksi, neuvotteluja käytiin myös maailman parhaana valmentajana pidetyn Pep Guardiolan kanssa, kertoo arvostettu espanjalainen jalkapallotoimittaja ja -kirjailija Guillem Balagué.

– Hänelle todella tarjottiin Englannin päävalmentajan työtä. Hän harkitsi sitä kaksi kuukautta, jonka jälkeen hän kieltäytyi, Balagué sanoi BBC:n radio-ohjelmassa.

Balaguén mukaan Guardiola perusteli kieltäytymistään sillä, ettei hänellä ollut tietoa vielä mitä tekisi kuluvan kauden jälkeen.

Guardiolan nykyinen työnantaja Manchester City kokee Balaguen mukaan tämän olevan tällä hetkellä lähempänä seuraan jäämistä kuin lähtemistä.

– Vaikuttaa kuitenkin selvältä, että Pohjois-Amerikan MM-kisoista (2026) seuraaviin (2030) hän valmentaa maajoukkuetta, ja Englanti on todennäköisin vaihtoehto.

Guardiolan kiitetyn elämäkerran vuonna 2012 kirjoittanut Balagué kuitenkin tähdensi, että jos äskettäin palkattu Tuchel johtaisi Englannin maailmanmestaruuteen kesällä 2026, suunnitelman voisi Guardiolan osalta unohtaa.

Vuonna 2016 Manchester Cityn käskijänä aloittanut Guardiola kommentoi väitettyjä yhteyksiään Englannin maajoukkueeseen Sky Sportsin haastattelussa

– Olen iloinen täällä Manchesterissa.

– Haluan voittaa huomenna ja elää päivä kerrallaan. En ajattele, mitä tapahtuu helmikuussa, maaliskuussa tai huhtikuussa. Se on todella, todella kaukana. Haluan nauttia harjoitussessiosta tänään ja huomisen pelin jälkeen.

Tuchelin nimittäminen herätti Englannissa myös kritiikkiä ja kaipuuta englantilaisen päävalmentajan puoleen. Guardiola ymmärtää ajatuksen.

– Thomas on nyt päävalmentaja, oikeasti! Jalkapalloliitto päättää, joten nyt kaikki tuki englantilaisilta hänelle. Viimeinen tarvittava askel mestaruuden voittamiseen on otettava, Guardiola sanoi.

Gareth Southgate – hän oli todella lähellä. Garethin vaatimustaso oli uskomaton, ja FA haluaa nyt vain sen puuttuvan askeleen.

MM-karsinnat ja kesän 2026 lopputurnauksen käsittävä sopimus käynnistyy Tuchelin osalta vuoden alusta. Guardiolan sopimus Manchester Cityn kanssa ulottuu kauden loppuun. 

Kaan Kairisen edustama Sparta Praha vierailee Pep Guardiolan Manchester Cityn luona Mestarien liigassa keskiviikkoiltana. Ottelu on katsottavissa MTV Katsomossa kello 22.00.

Lue myös:

    Uusimmat