Pep Guardiolasta villi väite – lähde: Englanti virittelee hurjaa ratkaisua

Kuka on Englannin jalkapallomaajoukkueen seuraava päävalmentaja? Tämä kysymys käy nyt kuumana, koska pestiä hoitanut Gareth Southgate päätti irtisanoutua EM-kisojen jälkeen.

Southgate ilmoitti jättävänsä pestin tiistaina. Hän ehti toimia Englannin päävalmentajana kahdeksan vuoden ajan.

Englannin uudeksi päävalmentajaksi on huhuttu muun muassa nykyään Newcastlea valmentavaa Eddie Howea, Graham Potteria ja vastaikää Liverpoolin jättänyttä Jürgen Kloppia.

Nyt The Independent lataa aiheesta villin väitteen pöytään. Lehden mukaan Englannin jalkapalloliitto FA on valmis odottamaan, että espanjalaismanageri Pep Guardiola vapautuu nykytehtävästään.

Guardiolan Manchester City -sopimus päättyy tulevan kauden jälkeen, eli kesällä 2025.

– Hän on niin uskomattoman kova vaihtoehto, että he saattavat nimetä tehtävään väliaikaisen päävalmentajan siksi ajaksi, että heidän ykkösvaihtoehtonsa vapautuu tarjolle, The Independent julistaa.

Guardiola, 53, on toiminut Manchester Cityn managerina kesästä 2016 lähtien. Yleinen olettamus on se, että hän jättää joka tapauksessa tehtävänsä ensi kesänä.

Ennen Cityä Guardiola valmensi Bayern Müncheniä (2013–16) ja FC Barcelonaa (2008–12). Guardiola on voittanut valmentajana Mestarien liigan kolmesti (2008–09 FC Barcelona, 2010–11 Barcelona, 2022–23 Manchester City). Tämän lisäksi hänen luotsaamansa seurat ovat voittaneet lukuisia maamestaruuksia. Hänet on valittu kolmesti maailman parhaaksi jalkapallovalmentajaksi.

Englannin tilanne on mielenkiintoinen myös Suomen jalkapallomaajoukkueen kannalta, sillä Huuhkajat kohtaa Three Lionsin syksyllä Nations leaguessa kahteen eri otteeseen (10.9, Englanti–Suomi, 13.10, Suomi–Englanti).

Lue myös:

    Uusimmat