Perussuomalaisten Purra suomii kokoomusta elpymispaketista: Sen sijaan, että uskallettaisiin ottaa kantaa, niin äänestetään tyhjää

Riikka Purra
Julkaistu 28.04.2021 05:22
Toimittajan kuva

Jari Heikkilä

jari.heikkila@mtv.fi

MTV:n Asian ytimessä -ohjelmassa keskusteltiin EU:n elpymispakettia koskevasta äänestyksestä. Kokoomus päätti äänestää tyhjää.  

– Olemme ajautuneet tilanteeseen, jossa hallitus on neuvotellut sellaisen sopimuksen, jossa on pahoja valuvikoja, joka on askel velkaunioniin, kommentoi kokoomuksen Kai Mykkänen.

Mykkäsen mukaan kokoomus olisi neuvotellut paketin eri tavalla ja vaatinut erilaisia kynnyskysymyksiä velkavastuun noudattamisesta.

Lue myös: Yksi keskustalainen sekä kaksi kokoomusedustajaa aikovat äänestää "ei" EU-elpymispaketille – puolueidensa kantaa vastaan

– Toisaalta, jos perussuomalaisten jyrkkä kaatamislinja voittaa niin ensimmäisenä kyllä taputtaa Venäjä ja Kiina, Mykkänen jatkaa.

Perussuomalaisten Riikka Purra huomauttaa, että tyhjän äänestäminen sataa tässä tapauksessa hallituksen laariin.

-–Sen sijaan että uskallettaisiin ottaa kantaa paketin puolesta niin otetaan tällainen tyhjä kanta. En näe sitä mistään suunasta järkevänä, mutta se on tietysti eräänlainen poliittinen valinta, jolla yritetään tasapainoilla tässä välillä.

Mykkäsen mukaan asiassa ei ole tarjolla hyviä vaihtoehtoja. Hallituksen olisi hänen mielestään pitänyt kuunnella kokoomuksen korjausehdotuksia jo viime kesänä ja olla ylipäänsä tietoinen, että elpymispaketti voi vaatia eduskunnassa kahden kolmasosan enemmistön. Purran mielestä taas paketti olisi pitänyt kaataa jo viime kesänä. Hän ei pidä paketin kaatumista nyt todennäköisenä.

Lue myös: Henriksson valiokunnan EU-elvytyspakettipäätöksestä: "Tämä ei lupaa hyvää tälle maalle"

– Me kannatamme sitä, että jäsenvaltiot voivat itse elvyttää. Kukaan ei kyseenlaista elvyttämisen merkitystä tässä tilanteessa koronassa toipumisessa. Mutta se, että suomalaisen veronmaksajan pitää kerta toisensa jälkeen kustantaa esimerkiksi Etelä-Euroopan holtitonta taloudenpitoa tai Keski-Euroopan kilpailijamaita, niin se ei ole tarkoituksenmukaista, Purra toteaa.

Tuoreimmat aiheesta

EU