Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mauri Peltokangas vihjaili kovasanaisesti Facebookissa jonkin pienemmän puolueen sekoittavan hallitusneuvotteluita. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on hieman huolestunut some-viesteistä neuvotteluiden ympärillä.
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoo olevansa huolestunut sosiaalisessa mediassa käytävästä keskustelusta hallitusneuvotteluihin liittyen.
Esimerkiksi perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas vihjaili karkein sanoin Facebookissa jonkin pienemmän puolueen sekoittavan neuvotteluita.
– Minua ketuttaa rankasti sellainen asia, että Suomessa ei vaalivoittajat neuvottele hallitusohjelmaa vaan kuten olette julkisuudesta huomanneet asioita sekoittaa erään aina Suomessa marginaalipuolueena olleen puolueen äänekkäimmät vihervasemmistoon kallellaan olevat maailmanhalaajatahot, Peltokangas manaa päivityksessään.
– Kysyn mielipidettänne; onko se oikeasti kansan tahto, että muutaman prosentin kannatuksen omaavan puolueen vähemmistö saa hallitusneuvotteluissa vittuilla ja sekoittaa pakkaa, kun Suomeen kasataan hallitusta? Och samma på svenska, hän jatkaa.
RKP:n johto ei ole some-viestinnästä ilahtunut.
– Kyllä se pikkasen huolestuttaa minua, että kun yritetään tehdä yhteistä hallitusohjelmaa niin millä tavalla keskustellaan. Toivoisin, että keskustelut käydään Säätytalossa. Jokaisella on toki sananvapaus tässä hyvässä maassa, mutta siitä saattaa olla seurauksia itse neuvotteluihin, RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoo MTV Uutisille.
Henriksson ei sano, että some-viesteistä aiheutuisi haittaa neuvotteluille jo ensi viikolla. Hän pitää seurauksia kuitenkin mahdollisina, jos RKP joutuu koko ajan esimerkiksi perussuomalaisten maalitauluksi sosiaalisessa mediassa.
Lue myös: RKP:n Anna-Maja Henriksson ehdolle jatkokaudelle puolueen puheenjohtajaksi
Tuki neuvotteluille, ohjelma ratkaisee
RKP:n puoluevaltuusto antoi tänään tukensa hallitusneuvotteluihin osallistumiselle, mutta hallitukseen lähtöä varten pitäisi saada riittävän hyvä hallitusohjelma.
– Tietenkin me pidämme kiinni siitä, että Suomi on ulospäinsuuntautunut, kansainvälisesti aktiivinen maa. Pidämme huolta, että pysymme EU:ssa aktiivisena jäsenenä ja pidämme huolta siitä, että noudatetaan kansainvälisiä sopimuksia. Suomen hiilineutraaliustavoitteesta vuodelle 2035 on pidettävä kiinni, Henriksson sanoo.
Hallitusneuvotteluissa päästään ensi viikolla käsiksi varsinaisiin vaikeisiin kysymyksiin, kun kaikki työryhmät ovat koolla ja talousraamit määritellään.
Sosiaalisessa mediassa kiukuttelu ei ainakaan helpota kovenevaa neuvottelu-urakkaa.