Petteri Sihvoselta tylyä tekstiä Suomen "NHL-sooloilijoista" – Leijonista hurja kultaviittaus esille

Tulosruutu: Leijonat kaatoi Tshekin EHT-turnauksessa Sveitsin

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen tarkistelee Leijonien tilannetta MM-kisojen alla. Sihvonen käy läpi kommentissaan sitä, miten Leijonille sopii paljon paremmin "nimettömämpi" MM-joukkue.

Suurelle suomalaiselle jääkiekkoyleisölle nämä Hyryt, Matinmikot, Rindellit, Mattilat, Puistolat, Puustiset ovat vielä melko tuntemattomia tapauksia. Fakta on se, että Jukka Jalosen Leijonat on pelannut nyt Euro Hockey Tourilla parempaa jääkiekkoa kuin mitä Leijonien viime kevään "huippujoukkue" pelasi missään vaiheessa. Sen nipun kiistattomana ykköstähtenä koketeerasi eräs maailman parhaista kiekkoilijoista – Mikko Rantanen. Ja olihan siinä joukkueessa – tai oikeammin: "joukkueessa" – mukana myös Kaapo Kakko, Kasperi Kapanen ja Joel Armia.

Vuosi sitten jopa Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen taso putosi, kun Leijonat ei saanut laadukasta yhteistyön jääkiekkoaan tulille.

Tietämättä vielä, saako Leijonat Tshekin kisoihin joitakin lisävahvistuksia, toivon, etteivät he ole viime kevään tapaan "vahvistuksia" eli heikennyksiä. Totean, että Jalosen Leijonat on nyt selkeästi vahvempi, kun mukana on vähemmän sooloilijoita.

Minun silmissäni Leijonille on muodostumassa samanlainen joukkue kuin mitä sillä oli keväällä 2019 Bratislavassa. Kuten tiedetään, Leijonat otti silloin kultaa erittäin sitoutuneesti pelanneella joukkueella.

Leijonat oli todella vakuuttava lauantaina Sveitsiä vastaan. En ole nähnyt Jalosen Leijonilta noin tasapainoista jääkiekkoa aikoihin. Nyt nähtiin täysin vailla kommervenkkeja ollutta Meidän peliä. Hyvä jos koskaan Leijonat on pelannut Jalosen alaisuudessa noin hyvää toista erää. He pelasivat jatkuvasti sitä, mitä peli pyysi, pakottamatta lainkaan. Ja jokaista Meidän pelin kahdeksaa prinsiippiä kunnioittaen.

Leijonat pelasi myös kovaa Tshekkiä vastaan erittäin sitoutuneesti. Varsinkin kolmas erä oli suorastaan erinomainen. Suomalainen voittava jääkiekko perustuu aina ja poikkeuksetta vahvaan kollektiiviin.

Tervetuloa Granlund ja Saros

Toivotan suurella ilolla Leijoniin tervetulleeksi Mikael Granlundin. Hän on suurimpia suomalaisia jääkiekkoilijoita kautta aikojen. Granlundilla sykkii suuri Leijonat-sydän rinnassaan. Granlundilla ei ole ongelmia itsetuntonsa kanssa. Siksi hän on niin suunnattoman paljon arvokkaampi pelaaja Leijonille kuin Rantanen on.

On mahtavaa, että Granlund on Leijonien käytettävissä jälleen kerran. Nyt ollaan lähdössä Prahaan pelaamaan yhteistyön jääkiekkoa hänen johdollaan.

Leijonilla on erinomaiset maalivahdit tällä hetkellä. Emil Larmi, Harri Säteri ja Lassi Lehtinen ovat kova kolmikko. Vaan nyt, kun myös Juuse Saros on ainakin teoriassa saatavilla NHL:n suunnasta, ei kahta sanaa: tahtoisin nähdä hänet Leijonien ykkösveskarina Prahassa.

Lue myös:

    Uusimmat