Pirkko Arstila: Syöpä ei pidä värikkäästä ruuasta

Auttaako punaviini tainnuttamaan syövän?
Julkaistu 01.04.2012 20:00(Päivitetty 01.11.2012 11:13)

Pirkko Arstila kokeili syöpähoitojen lisäksi paranemiseen kotikonsteja.

Syöpäsairaita neuvotaan välttämään lisäaineita. Amerikassa on tehty myös paljon tutkimuksia siitä, miten erilaiset ruoka-aineet vaikuttavat syöpään. Suomessa näitä juttuja pidetään huuhaana, mutta kun sairastaa syöpää, moni haluaa kokeilla kaikkea mahdollista apua.

– Syöpä on loinen. Järkeilin, että se syö samaa ruokaa kuin minä. On ravintoa, josta syöpä pitää, ja josta se ei pidä. Täytyy syödä enemmän sellaista ruokaa, mitä syöpä inhoaa, Pirkko Arstila sanoo.

Tutkimusten mukaan syöpä pitää broilerista ja sokerista. Sen sijaan syöpä ei siedä punaista väriä, joten esimerkiksi punaviini on sen inhokki. Myöskään muita värikkäitä ja samalla mausteisia ruokia tai parsakaalia syöpä ei voi sulattaa.

– En muuttanut kauheasti ruokavaliotani. Tosin kanaa en syönyt vuoteen, Arstila kertoo.

Ruokien vaikutuksesta syövän selättämiseen ei ole tieteellistä näyttöä. Vaikka broilerin ja sokerin välttämisestä ei olisi ollut hyötyä, niin ei se ole ollut Arstilalle ainakaan haitaksi.

Studio55.fi/Anette Lehmusruusu

Kuva: Colourbox.com

Tunnettu toimittaja ja tv-kasvo: Näin selvisin taistelusta syöpää vastaan

Auttavatko luontaishoidot syövästä toipumisessa?

Näin moni Suomen rintasyöpäpotilaista paranee

Ei vain naisten sairaus: Ralf on sairastunut kahdesti rintasyöpään

Näin tarkastat rintasi kasvaimen varalta

Varo, nämä asiat altistavat rintasyövälle

Nämä ovat syöpien keskeisimmät lääkehoidot ja niiden haittavaikutukset

Miten käy rinnoille tai silikoneille, kun rintasyöpä iskee?

Marja-Liisalta poistettiin terveet rinnat − syöpää ei ollutkaan!

Tuoreimmat aiheesta

Studio55