Pitkään sivussa olleelta Norjan hiihtotähdeltä iso ilmoitus

Norjalainen maailmanmestarihiihtäjä Helene Marie Fossesholm, 22, palaa tositoimiin lähes vuoden kilpailutauolta. 

Fossesholm vahvistaa VG:lle kisaavansa ensimmäistä kertaa tällä kaudella tulevana viikonloppuna Norjan cupissa Nesissä. Hän on ilmoittautunut lauantaina käytävään 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun ja sunnuntain 20 kilometrin kisaan perinteisellä.

– Teen parhaani ja pidän hauskaa, Fossesholm sanoi.

Fossesholm tunnelmoi saavansa raitista ilmaa metsän keskellä numerolappu rinnassaan tehden sitä, mitä hän sanojensa mukaan eniten rakastaa.

Apua

Fossesholm kertoi marraskuussa sosiaalisessa mediassa vaikeista ajoistaan. Hänen mukaansa urheilun ja harjoittelun ilo oli jäänyt syksyllä vähiin. 

Marraskuisessa lehdistötilaisuudessa Holmenkollenilla Fossesholm kertoi saaneensa apua henkisesti raskaina aikoina. Hän kuvaili käyneensä maassa ilman että hän oli oma itsensä. Tunne oli hänelle outo.

Viimeksi Fossesholm sivakoi kilpaa helmikuussa 2023 Norjan Aasenissa FIS-kisoissa. Maailmancupin osakilpailussa hän on viimeksi hiihtänyt tammikuun lopussa Ranskan Les Rousses'ssa.

Fossesholm ankkuroi Norjan maailmanmestaruuteen 4x5 kilometrin viestissä Oberstdorfissa vuonna 2021. Häntä pidettiin superlupauksena ja häntä povattiin jopa norjalaissuuruus Therese Johaugin seuraajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat