Petter Northug palaa kilpaladuille entistä vahvemmin – "Siitä onkin jokunen vuosi"

Kaikkien aikojen menestyneimpiin maastohiihtäjiin lukeutuva Petter Northug aikoo hiihtää kilpaa tulevallakin kaudella ja tihentää kilpailukalenteriaan viime kaudesta.

Northug kertoi Norjan TV2:lle, että hän osallistuu marraskuun lopussa Beitostölenissä järjestettävään perinteiseen Norjan hiihtokauden avauskilpailuun. Northug on mukana perinteisen hiihtotavan sprintissä ja vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin kilpailussa.

– Odotan innolla, että saan taas lähtönumeron rintaani ja teen comebackin Beitostölenissä. Siitä onkin jokunen vuosi, kun olin siellä edellisen kerran, Northug kertoi.

Norjalainen kilpaili Beitostölenissä edellisen kerran vuonna 2018, jolloin hänen aikansa lajin kirkkaimmalla huipulla oli jo ohi.

"Keho on toiminut hyvin"

Jo aktiiviuransa aikana Northug, 38, oli otsikoissa esimerkiksi päihdesekoilujen ja holtittoman liikennekäyttäytymisen takia. Skandaaliotsikoita on riittänyt viime vuosiin saakka, mutta pari vuotta sitten hän alkoi panostaa uudestaan hiihtoon ja on harjoitellut ahkerasti tänäkin vuonna.

Kaksinkertainen olympiavoittaja ja 13-kertainen maailmanmestari Northug on osallistunut aktiiviuransa jälkeen esimerkiksi näytössprintteihin ja pitkän matkan kilpailuihin, mutta nyt mieli tekee jälleen säännöllisesti tavallisiin kilpailuihin.

Viime marraskuussa Northugin piti osallistua Muonion Oloksella järjestettyihin kilpailuihin, mutta ne jäivät väliin lievän loukkaantumisen takia. Myöhemmin samalla kaudella hän saavutti Norjan mestaruuskilpailuissa parisprintin hopeaa pikkuveljensä Even Northugin kanssa ja täräytti toiseksi Norjan hiihtocupin 20 kilometrin kilpailussa.

– Haluan osallistua muutamaan normaaliin maastohiihtokilpailuun kauden aikana. Keho on toiminut hyvin viime aikoina, ja haluan kaudelle mukavamman alun kuin viime vuonna, Northug jutteli.

Lue myös:

    Uusimmat