Podcast: Erna Huskoa ahdistaa ajatus suomalaiseen, julkista liikennettä ja Marimekkoa käyttävään massaan sulautumisesta – näin somessa reagoitiin ulostuloon

Erna Huskon podcastissa lausumista asioista virisi keskustelua somessa.

Sosiaalisen median vaikuttaja ja personal trainer Erna Husko vierailee Roope Salmisen luotsaaman Kolme käännekohtaa -podcastin tuoreimmassa jaksossa.

Ensimmäisenä käännekohtanaan Husko mainitsee koronavuoden 2020, jolloin hänen seuraajamääränsä lähti räjähdysmäiseen kasvuun ja hän löysi "oman juttunsa" verkkovalmennusten tekemisestä. Husko oli tuolloin muuttanut Virosta takaisin Suomeen noin vuotta aiemmin. Hän on syntynyt Turussa, mutta muutti 12-vuotiaana Tallinnaan taitoluisteluharrastuksen perässä. Huskon äiti on virolaistaustainen.

Salminen kysyy Huskolta, millaista tämä uskoisi elämänsä olevan juuri nyt, jos tämä ei olisi alkanut koronavuonna luomaan uraa somessa sekä verkkovalmennusten parissa. 

– Veikkaan, etten asuisi Suomessa. Tai jos asuisin, niin minusta tuntuu, että yrittäisin olla jotain muuta kuin mitä oikeasti olen. Kun tekee omaa juttuaan ja löytää sen, niin sen jälkeen sinulla ei ole fiilistä, että pitäisi enää sulautua massaan, Husko pohtii.

Salminen pyytää Huskoa nimeämään viisi asiaa, jotka saavat Huskon mielestä ihmisen sulautumaan suomalaiseen massaan. Ensimmäisenä Husko mainitsee julkisen liikenteen käyttämisen. Toisena listalle pääsee Marimekon kassi.

– Sitten jos puhutaan naisten muodista ja kesäpäivistä, niin sinulla on jokin hame ja juoksulenkkarit. Sinulla on 9 to 5 (yhdeksästä viiteen) -arki, teet (töitä) yhdeksästä viiteen, käyt iltasalilla ja menet nukkumaan. Ja viides, että vietät tosi paljon aikaa kotona ja siellä on melankolinen tunnelma. Minua ahdistaa tuo ajatus, hän luettelee.

Huskon mukaan hänellä ei ole mitään suomalaisia vastaan. Hän sanoo, että suomalaisiin vain liittyy stigma rauhallisuudesta ja halusta kuulua massaan. Husko kuitenkin huomauttaa, että on olemassa myös erikoistapauksia. Hän kertoo pitävänsä kaikkea erilaista kiehtovana.

– Mutta jotenkin ahdistaa edes ajatus siitä, että olisi yhdeksästä viiteen töissä, sitten menet salille ja sen jälkeen kotiin, olet ihan poikki, katsot yhden jakson telkkarista ja menet nukkumaan. Ja aamulla alkaa taas sama. Se ahdistaa minua tosi paljon ja on aina ahdistanut. Mutta arvostan niitä jotka tekevät sitä, koska sekään ei ole helppoa, hän sanoo.

Huskon puheet ovat herättäneet keskustelua sosiaalisessa mediassa. Hänen ulostulojaan pohditaan muun muassa anonyymissä keskustelusovellus Jodelissa. Osa keskusteluun osaa ottaneista tyrmää Huskon puheet.

– Julkisen liikenteen käyttö olisi tosi hyvä ympäristön kannalta, yksi keskustelija huomauttaa.

– Onko tässä vain haluttu loukata/haukkua mahdollisimman montaa naista? Miksi hänellä siis tullut edes mieleen ouhua tämmöisistä asioista, jos ne eivät liity häneen, toinen pohtii.

– Siis mitä v*kesällä pitäisi sitten pitää päällä, jos ei edes hametta tai mekkoa saa pitää? kolmas kysyy.

Osa puolestaan pitää Huskon kuvailua osuvana.

– En käy salilla (lenkillä kyllä) ja tunnelma kotona on pääasiassa toisenlainen, mutta muuten kyllä pitää paikkansa! yksi raapustaa.

– Vähän hassuja juttuja joo, varsinkin tuo julkinen liikenne. Tavallaan kuitenkin ymmärrän, sillä itsekään en haluaisi tuohon muottiin kuulua, toinen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat