Podcast: Näin uhkaukset ja tilaus palkkamurhasta vaikuttivat Toivo ja Nadja Sukariin: "Se on Suomessa aika harvinaista"

Nadja ja Toivo Sukari puhuvat Kaksoiselämää-podcastissa vuosia kestäneestä piinastaan.

Liikemies Toivo Sukari ja hänen vaimonsa Nadja Sukari kertovat toimittaja Petri Voutilaisen ja yrittäjä Riina-Maija Palanderinluotsaamassa Kaksoiselämää-podcastissa vuosien piinastaan, kun espoolaismies uhkaili Sukareita ja tilasi lopulta Toivo Sukarin palkkamurhan Tor-verkon kautta

Mies oli täyttänyt Tor-verkossa "Internet Killers" -nimisellä sivustolla lomakkeen, jolla tilasi palkkamurhaajan surmaamaan Toivo Sukarin. Hän oli maksanut palkkamurhasta tuhansia euroja. Mies oli kiistänyt, että hänen tarkoituksessaan oli saattaa Toivo Sukarin kintereille palkkamurhaaja, vaan kertoi uskoneensa kyseessä olevan jonkinlainen pilasivusto.

Elokuussa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1979 syntyneen miehen törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja laittomasta uhkauksesta 2 vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Ennen palkkamurhan tilaamista mies oli esimerkiksi lähettänyt Nadjalle kirjeitse kuvan, jossa Nadjalla oli reikä otsassa. Nadja kuvailee podcastissa, että kirje oli pelottava ja sai hänessä aikaan hetkellisen shokin. Hän pohti, voiko kyse olla vitsailusta, ja kuka kirjeen takana oikein oli. 

– Miksi me? Ymmärrän, että Toivo on enemmän julkisuudessa, mutta ajattelin, miksi minä? Onko tämä minun vikani? Miksi minä olen kohteena? Nadja kertaa podcastissa.

Sukarit suunnittelivat tuohon aikaan häitään. Nadja kertoo myös pohtineensa, yrittikö kirjeen lähettäjä pelotella ja estää häntä avioitumasta Toivon kanssa. 

Nadjan mukaan kirjeen lähettänyt mies myös soitteli ja lähetteli hänelle tekstiviestejä tuntemattomasta numerosta jatkuvasti. Hän kertoo hanttiin panemisen olleen vaikeaa, sillä hän ei tiennyt, kuka tekijä oli.

Nadja kertoo käyneensä keskustelemassa asiasta psykologin kanssa, mutta lisää, ettei koskaan käsitellyt asiaa ammattilaisen kanssa loppuun.

– Sanotaan, että tällaiset traumat pitäisi kääntää hyväksi itselleen. Traumat ovat osa persoonaamme. 

Toivo puolestaan kertoo podcastissa, että uhkailut ja palkkamurhatilaus saivat hänessä aikaan voimakkaita pelkotiloja. Hän ja Nadja joutuivat esimerkiksi pohtimaan tarkkaan, onko heidän turvallista viettää hääjuhliaan Suomessa. Häät järjestettiin lopulta Suomessa turvatoimilla.

Toivo ei ymmärrä, miksi uhkaukset kohdistuivat myös Nadjaan.

– Tappouhkaus kohdistui myös kahteen lapseeni. Osoitteet olivat hänellä tiedossa. Se on Suomessa aika harvinaista, että tapporaha maksetaan konkreettisesti, Toivo sanoo podcastissa.

Tapahtunut on jättänyt Toivolle pelon, joka nostaa päätään hänen liikkuessaan julkisilla paikoilla. Sukarit asuvat noin puolet vuodesta Suomessa ja puolet Espanjassa. Pelko on Toivon mukaan voimakkaampaa Suomessa, sillä täällä hänet tunnetaan julkisuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat