Mies tilasi Toivo Sukarille "shoot and drive away" -palkkamurhan – näin perusteli tekoaan

Syyttäjän mukaan espoolaismies tilasi Toivo Sukarin palkkamurhan Tor-verkosta ja maksoi tilauksestaan 7 000 euroa. Mies itse selitti tekoaan vaikealla elämäntilanteellaan ja sillä, että oli kadehtinut Sukarien elämää.

Tapahtumaketju alkoi vuoden 2018 lopussa, jolloin mies uhkaili Toivo Sukarin vaimoa Nadejda Sukaria.

Syyttäjän mukaan mies lähetti naiselle useita tekstiviestejä ja sähköposteja, joissa uhkasi Sukarin pariskuntaa sekä Toivo Sukarin lapsia kuolemalla, palkkatappajilla ja mafialla. Mies lähetti myös naisen työpaikalle kirjeellä kuvan Nadejda Sukarista reikä otsassa. Hän myös soitteli naiselle.

Syksyllä 2021 miehen kauna Sukarien mukavaa elämää kohtaa oli kasvanut niin suureksi, että hän alkoi metsästää pimeästä verkosta palkkamurhaajaa Toivo Sukarille.

Syyttäjän mukaan hän kirjautui Tor-verkossa toimineelle Internet Killers -sivustolle. Mies käytti sivustolla nimimerkkiä ”Mysteryman” ja tiedusteli, löytyisikö sieltä jotakuta hoitamaan homman 5 000 eurolla.

Paria päivää myöhemmin sivuston ylläpitäjä vastasi miehelle, että kiinnostuneita oli löytynyt useita. Ylläpitäjä ohjeisti miestä täyttämään sivustolta löytyvän tilauslomakkeen.

Lupaus palkkamurhasta

Mies teki myöhemmin työtä käskettyä ja täytti palkkamurhan tilauslomakkeen. Lomakkeella hän tilasi "shoot and drive away" -palkkamurhan nimeten kohteeksi Toivo Sukarin.

Mies liitti tilaukseensa mukaan kuvan Toivo Sukarista ja tämän kotiosoitteen.

Tämän jälkeen mies siirsi palkkamurhapalkkiona 5 000 euron arvosta bitcoineja sivuston lompakkoon. Kuukautta myöhemmin mies siirsi bitcoineja vielä 2 000 euron arvosta lisää, kun sivuston ylläpitäjä pyysi sitä.

Kun palkkamurha ei ollut toteutunut vielä kahden kuukauden kuluttua ensimmäisestä rahasiirrosta, mies ilmoitti sivuston ylläpitäjälle, että Toivo Sukari oleskelee Espanjassa Malagassa Benalmadenan kaupungissa.

Vastaukseksi ylläpitäjä ilmoitti palkkamurhaajan nimimerkin ja kertoi, että murha tapahtuisi muutaman päivän sisällä. Henkirikosta ei kuitenkaan tapahtunut.

Ei mitään henkilökohtaista

Mies kertoi, ettei tuntenut Sukarien pariskuntaa henkilökohtaisesti, eikä ollut koskaan tavannut heitä. Hän oli tutustunut heidän elämäänsä lehtijuttujen kautta vuonna 2018 ja alkanut kadehtia Sukareja.

Mies kertoi, että hänellä itsellään oli ollut vaikea elämä. Vuonna 2018 hänellä oli ollut erityisen vaikeaa ja hän oli verrannut omaa elämäänsä Sukarien elämään. Mies kertoi, että hänen äitinsä oli kuollut näihin aikoihin.

Mitään henkilökohtaista miehellä ei oman kertomansa mukaan ollut Sukareja vastaan. 
Miehen puolustusasianajajan mukaan mies on erittäin varakas ja häntä voidaan kutsua miljonääriksi.

Nyttemmin miehelle on määrätty edunvalvoja auttamaan talousasioiden hoidossa.

Mies kertoi katuvansa palkkamurhan hankintaan liittyviä toimiaan, eikä kertomansa mukaan aikonut tosissaan vahingoittaa Toivo Sukaria.

Selitti huijaussivustoksi

Syyttäjä vaatii 44-vuotiaalle miehelle kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä laittomasta uhkauksesta. 

Oikeudelle antamassaan kirjallisessa ennakkovastauksessaan mies kiistää aikoneensa palkkamurhata Toivo Sukarin. Laittoman uhkauksen hän myöntää.

Mies myöntää tilanneensa nettisivustolta palkkamurhan ja maksaneensa siitä, mutta vetoaa siihen, että sivusto oli objektiivisestikin arvioiden mitä ilmeisimmin huijaussivusto. Palkkamurhaa ei tapahtunut ja vaara sen toteutumisesta oli miehen mukaan olematon.

Ainoa jatkotoimi hänen tilaukseensa oli lisämaksunpyyntö.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antaa asiasta ratkaisunsa myöhemmin.

Aiheesta uutisoi ensin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat