Poliisi huolestui humalaisesta henkilökunnasta ravintoloissa – eräässä anniskelupaikassa kaikki paikallaolijat kunnolla maistissa

Hämeen poliisi teki anniskelupaikkavalvontaa viime viikonloppuna. Hämeessä tarkastettiin 28 ravintolaa, joista jopa kolmessa tavattiin päihtynyttä henkilökuntaa.

Hämeen poliisin anniskelupaikkavalvonnan aikanaa kolmessa eri ravintolassa havaittiin henkilökuntaa päihtyneenä töissä. Yksi ravintola suljettiin, koska poliisin mukaan anniskelupaikan henkilökunta ei ollut päihtymyksensä takia kykenevä säilyttämään järjestystä anniskelupaikassa.

Samana viikonloppuna hätäkeskukseen tuli ilmoitus, että päijäthämäläisen anniskelupaikan ravintoloitsija oli töissä päihtyneenä. Paikalle menneelle poliisipartiolle selvisi, että anniskelupaikan ravintoloitsija sekä paikalla olleet asiakkaat olivat kaikki silminnähden päihtyneitä. Paikalla ei ollut yhtään selvinpäin olevaa anniskelupaikan työntekijää. 

Poliisi muistuttaa, että alkoholilain mukaan anniskelupaikassa tulee olla riittävästi henkilökuntaa tehokkaan valvonnan ja järjestyksenpidon toteuttamiseksi. Alkoholijuomia myyvä tai anniskelun valvontaan osallistuva henkilö ei saa tehtävässään olla alkoholin tai muun päihdyttävän aineen vaikutuksen alaisena.

- On huolestuttava ilmiö, jos anniskelupaikassa on henkilökuntaa töissä niin päihtyneenä, ettei se pysty luotettavasti toimimaan alkoholilain vaatimalla tavalla. Tämä saattaa vaarantaa sekä asiakkaiden että muiden henkilökuntaan kuuluvien turvallisuuden, ylikomisario Jouni Takala kommentoi.

Järjestyksen valvontaan liittyviä rikkeitä ei anniskelupaikoissa havaittu.
 

Ulkomaalaisvalvontaa anniskelupaikkavalvonnan yhteydessä

Anniskelupaikkavalvonnan yhteydessä tehtiin myös ulkomaalaisvalvontaa. Valvonnan tavoitteena oli tavoittaa laittomasti maassa oleskelevia ja laittomasti työtä tekeviä ulkomaalaisia. Lisäksi tavoitteena oli puuttua luvatonta työvoimaa käyttävien ja työoikeudellisia säännöksiä ja sopimuksia laiminlyövien työnantajien toimintaan.

Päijät-Hämeessä kahdesta ravintolasta tavattiin ulkomaalaisia työntekijöitä, joilla ei ollut vaadittavaa työlupaa eikä anniskelupassia. 

Valvonnan pääkohteena häiriöitä aiheuttavat anniskelupaikat

Anniskelupaikkoja valvottiin Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen alueella 27.–29.9.2024. Valvonnan pääkohteena olivat anniskelupaikat, jotka aiheuttava ongelmia yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kannalta.

Valvonnassa erityisiä valvontakohteita olivat päihtyneille ja alaikäisille anniskelu, anniskelupaikan asiakasmäärän ylitykset, anniskelupaikan järjestyksenvalvonta sekä toiminnan vaikutukset anniskelupaikan edustalla ja sen välittömässä läheisyydessä.

Valvontaa tehtiin yhteistyössä aluehallintoviraston alkoholitarkastajien ja Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat