Poliisi: Janne Puhakka ammuttiin sunnuntaina iltapäivällä

Poliisi on jatkanut Espoon Henttaalla surmatun entisen jääkiekkoilija Janne Puhakan epäillyn murhan tutkintaa. Teosta epäillään Puhakan entistä kumppania Rolf Nordmoa.

Toissapäivänä vangittu Nordmo on myöntänyt ampuneensa Puhakkaa ja aiheuttaneensa tämän kuoleman. Poliisi epäilee, että hän on suunnitellut Puhakan tappamista jollakin tasolla ainakin viikon. Högman toteaa, että poliisilla ei tässä vaiheessa ole julkisuuteen lisättävää teon suunnittelun kestosta.

– Hän on ollut ihan yhteistyökykyinen, tapauksen tutkinnanjohtaja Matti Högman kertoo MTV Uutisille kuulustelujen etenemisestä.

Poliisin käsityksen mukaan Puhakka oli ammuttu sunnuntaina iltapäivällä. Koska poliisi hälytettiin paikalle vasta iltakahdeksan aikoihin samana päivänä, tarkoittaa se, että Puhakka on ollut asunnossa kuolleena useita tunteja kuolemansa jälkeen.

Högman ei kommentoi sitä, mitä poliisin käsityksen mukaan epäilty on tehnyt tuolla aikavälillä.

Tieto henkirikoksesta tuli hätäkeskukseen asunnolle menneen ystävän kautta. Ystävä oli huolestunut, koska Puhakka ei vastannut hänen yhteydenottoihinsa, kun tämä oli normaalisti ollut erittäin hyvin tavoitettavissa.

Poliisi ei kommentoi tekotapaa tarkemmin

Poliisin käsityksen mukaan Nordmo surmasi Puhakan, koska Puhakka oli päättänyt heidän yli kymmenen vuotta kestäneen parisuhteensa.

Puhakka ammuttiin pariskunnan entisessä kodissa, hän oli tullut hakemaan parin yhteiseltä talolta tavaroitaan. Pariskunta oli eronnut joitakin viikkoja aiemmin. Poliisi ei halua täsmentää, miten pitkään Puhakka oli ehtinyt asua muualla, mutta toteaa, että kyse on ollut "ennemminkin viikoista".

Teossa käytettiin Nordmon omistamaa metsästyshaulikkoa. Laukauksia on aiemmin kerrottu olleen useita. Högman ei kuitenkaan kommentoi tarkemmin ammuttujen laukausten määrää tai sitä, jouduttiinko tekoase lataamaan teon aikana.

– En ota kantaa tekoon liittyviin yksityiskohtiin, Högman sanoo.

Poliisi kuitenkin epäilee, että rikos on tapahtunut vakaasta harkinnasta ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. 

Ei ole viitteitä, että pariskunnan välillä olisi ollut väkivaltaa aiemmin ennen tekoa.

Lue myös:

    Uusimmat