Janne Puhakan ex-puoliso saapui vangittavaksi nyrpeänä

Poliisi kertoi tiistaina epäilevänsä, että henkirikoksen motiivi oli parisuhteen päättyminen.

Poliisi vaatii entisen jääkiekkoilijan Janne Puhakan entistä puolisoa Rolf Nordmoa vangittavaksi tänään Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Nordmon epäillään murhanneen Puhakan ampumalla tätä.

Vangitsemisoikeudenkäynti alkoi tänään kello 15.

Vangitsemisoikeudenkäynnissä ei saanut kuvata. Nordmo oli pukeutunut valkoiseen kauluspaitaan ja vaaleisiin farkkuihin. Paikalla oikeudenkäyntiä seurannut rikostoimittaja Miikka Hujanen luonnehtii Nordmon ilmettä nyrpeäksi ja tämän suupielten olleen silminnähden alaspäin.

Nordmolla oli oikeudenkäynnissä mukanaan tulkki. Vangitsemisoikeudenkäynti määrättiin nopeasti alkamisen jälkeen salaiseksi.

Nordmo tunnustanut ampuneensa

Henkirikos tapahtui Espoon Henttaalla sunnuntai-iltana. Poliisi kertoi tiistaina epäilevänsä, että henkirikoksen motiivi oli parisuhteen päättyminen.

Poliisin mukaan epäilty on kuulusteluissa kertonut ampuneensa uhria ja aiheuttaneensa tämän kuoleman.

– Hän on sanonut ampuneensa uhria haulikolla, sanoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Matti Högman.

Poliisi epäilee, että henkirikos tehtiin metsästyskäyttöön tarkoitetulla haulikolla. Poliisin mukaan epäillyllä on ollut lupa aseen hallussapitoon Norjassa.

Janne Puhakan murhan motiivina parisuhteen päättyminen 0:49
Janne Puhakan murhan motiivina parisuhteen päättyminen

Ystävä huolestui

Henkirikos tapahtui Espoon Henttaalla uhrin ja epäillyn entisessä yhteisessä asunnossa sunnuntai-iltana kahdeksan aikaan. 

Uhri oli juuri muuttanut asunnosta pois, sillä parisuhde oli päättynyt jo aiemmin. Poliisin mukaan uhri oli asunnossa käymässä, kun henkirikos tapahtui.

Hätäkeskukseen soitti poliisin mukaan pariskunnan ystävä, joka oli tullut paikalle tarkistamaan tilanteen huolestuttuaan siitä, ettei saanut uhriin yhteyttä.

Poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni teon jälkeen. Poliisin mukaan epäilty tuli asunnosta ulos itse eikä sivullisille aiheutunut vaaraa tapahtuneesta.

Tutkittiin ensin tappona

Poliisi tutki henkirikosta ensin tappona, mutta tarkensi rikosnimikkeen murhaksi. 

Poliisin mukaan on syytä epäillä, että henkirikos tehtiin vakaassa harkinnassa ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

STT kertoo poikkeuksellisesti henkirikoksen uhrin ja teosta epäillyn nimet, koska kyse on laajasti eri yhteyksissä julkisuudessa esiintyneistä ihmisistä.

Poliisi ei ole vahvistanut uhrin tai rikoksesta epäillyn henkilöllisyyttä, mutta Digi- ja väestötietoviraston tiedoissa Puhakan kuolinpäiväksi on kirjattu sunnuntai 13. lokakuuta. 

Nordmon asema henkirikoksesta epäiltynä selviää poliisin käräjäoikeudelle toimittamasta vangitsemisvaatimuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat