Poliisi pysyy hämmästyttävän vaiti – Tampereen nelihenkisen perheen murhan yrityksessä monta avointa kysymystä

Tältä Linnainmaan rikospaikan luona näytti sunnuntaina päivällä 0:31
Katso video: Tältä rikospaikan luona näytti sunnuntaipäivänä pian teon jälkeen.

Poliisi on pysynyt todella vaitonaisena viime viikon lauantaiaamuna Tampereen Linnainmaalla tapahtuneesta nelihenkisen perheen murhan yrityksestä.

Tapaus on herättänyt paljon julkista kiinnostusta ja keskustelua myös sosiaalisessa mediassa sekä internetin keskustelupalstoilla, koska rikos on poikkeuksellinen. Uhriksi joutui lapsiperhe eikä teon motiivista tai taustoista ole kerrottu yhtään mitään.

Väkivallanteot tapahtuivat yksityisasunnossa Linnainmaan kaupunginosassa ennen aamuviittä lauantaiaamuna. Teko kohdistui nelihenkiseen lapsiperheeseen ja asiaa tutkitaan neljänä murhan yrityksenä. Epäillyt teot tehtiin teräaseella.

Poliisi ei ole kertonut mitään enempää perheestä, joten esimerkiksi vanhempien tai lasten iät eivät ole tiedossa.

Alueella asuva mies kertoi aiemmin MTV Uutisille, että rikoksen kohteeksi joutunut perhe oli hyvin rauhallinen.

Oliko tekijä nainen vai mies?

Rikoksesta epäilty oli perheelle entuudestaan jollain tavalla tuttu, mutta edes hänen sukupuoltaan ei ole kerrottu. Se tiedetään, että hän oli ulkopuolinen taho, eli kyse ei ollut perheen sisäisestä väkivallanteosta. 

Poliisi on kertonut sen, että perhe ei joutunut täysin sattumanvaraisesti uhriksi. Poliisi ei ole kuitenkaan suostunut avaamaan sitä, mikä epäillyn yhteys perheeseen oli ja mistä epäilty tunsi uhrit.

Iltalehden mukaan epäilty oli noin 40-vuotias henkilö. Hän löytyi teon jälkeen kuolleena tapahtumapaikalta. Poliisi ei ole tarkentanut löytyikö epäilty sisältä perheen asunnosta vai lähistöltä ulkoa.

Epäillyn kuolintapaa ei ole kerrottu, mutta koska sitä tutkitaan kuolemansyyntutkintana, kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Koska epäilty on kuollut, tapaus ei päädy oikeuteen, mutta poliisi selvittää joka tapauksessa tapahtumien kulun.

Menikö asuntoon kutsuttuna?

Yksi huomionarvoinen seikka jutussa on, että sitä tutkitaan "vain" neljänä murhan yrityksenä. Rikosnimikkeissä ei ole erikseen kotirauhan rikkomista, joten ilmeisesti epäilty on päässyt lapsiperheen kotiin sisään luvan kanssa tai kutsuttuna tai hän on oleskellut siellä jo ennen väkivallantekoja.

Poliisi tiedotti tapauksesta viimeksi alkuviikosta ja silloinkin hyvin vähäsanaisesti. Tutkinnanjohtaja perusteli niukkaa tiedotuslinjaa perheen yksityisyyden suojaamisella.

Ainakin vielä alkuviikosta koko nelihenkinen perhe oli sairaalahoidossa, koska sekä vanhemmat että lapset kaikki saivat väkivallanteossa vakavia vammoja. Poliisi oli kuitenkin päässyt jo puhuttamaan uhreja.

Huomiota poliisin tiedotteessa on herättänyt se, kun siinö erikseen todettiin, että tapahtumat eivät liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Tämä kerrottiin ilmeisesti sen takia, että netin keskustelupalstoilla on arveltu teon liittyneen velanperintään tai järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliisi on kumonnut tämän.

Lue myös:

    Uusimmat