Poliisi selvittelee prinsessa Märtha Louisen häistä aiheutuneita kustannuksia

Poliisi suojeli kuninkaallisia prinsessa Märtha Louisen ja Durek Verretin häissä elokuussa. Siitä aiheutuneet kustannukset eivät kuitenkin ole vieläkään täysin selvillä. 

Møre og Romsdalin poliisipiiri Norjassa julkaisi torstaiaamuna 26. syyskuuta tietoja sille koituvista kuluista, jotka liittyvät prinsessa Märtha Louisen ja shamaanirakas Durek Verrettin hääjuhlallisuuksiin Geirangerissa elokuussa. Asiasta kertoi Se og Hør -lehti

Lasku muodostuu lähinnä suojeluun oikeutettujen kuninkaallisten vieraiden suojelusta. Poliisi kuitenkin korostaa, että tapahtuman yleinen turvallisuus oli järjestäjän vastuulla.

Etukäteen arvioitiin, että poliisilaitoksen kulut hääjuhlien osalta olisivat enintään kolme miljoonaa Norjan kruunua, eli reilut 250 000 euroa. 

Summa oli epävarma, koska kyseessä oli poliisille poikkeuksellinen tehtävä. Näin ollen vie aikaa tilaisuuden jälkeen ennen kuin poliisi saa kustannuksista lopullisen yleiskuvan. Poliisi odottaa saavansa sen lokakuun puolivälissä.

Poliisi kuitenkin tietää jo nyt, että sille on aiheutunut noin 500 000 Norjan kruunun kulut majoituksesta ja ruokailusta Geirangerissa ja noin 50 000 Norjan kruunun ”materiaalikulut”. Suurin osa kuluista liittyy kuitenkin paikalla olemiseen Geirangerissa.

Møre og Romsdalin poliisi ei kuitenkaan huolehtinut vain kuninkaallisten turvallisuudesta Ålesundissa ja Geirangerissa elokuun lopussa pidettyjen kolmipäiväisten hääjuhlien aikana. Poliisi oli vartiossa hotelli 1904:n ulkopuolella siitä lähtien, kun ensimmäiset vieraat saapuivat keskiviikkona 28. elokuuta aina siihen asti, kun he lähtivät Geirangeriin perjantaina 30. elokuuta.

Pääpäivänä 31. elokuuta he muun muassa sulkivat teitä lyhyiksi ajoiksi, kun vieraat saapuivat hääjuhlaan. 

Märtha Louise luopui kuninkaallisista tehtävistään vuonna 2022, mutta käyttää edelleen prinsessan titteliä.

Pariskunta on avoimen kiinnostunut henkimaailman asioista, ja Märtha Louise on muun muassa väittänyt, että pystyy keskustelemaan enkeleiden kanssa. Verrett puolestaan kauppaa kotisivullaan 222 dollarin, eli noin 200 euron, hintaisia amuletteja, joiden väitetään muun muassa parantavan kantajansa suorituskykyä ja suojelevan tätä kielteiseltä energialta.

Verrettiä on nimitetty mediassa huijariksi ja puoskariksi, mihin tummaihoinen Verrett on vastannut syyttämällä arvostelijoitaan rasismista.

Lähde: Se og Hør

Lue myös:

    Uusimmat