Poliisi varoittaa yrityksiä olemaan tarkkana: Valppaus esti kymmenien tuhansien huijaukset

Yrityksen nimissä tehdyt luvattomat tilaukset olivat johtaa huomattaviin tappioihin Länsi-Uudellamaalla, kertoo poliisi. Yrittäjien valppaudesta huolimatta kaikkia vahinkoja ei saatu estettyä.

Poliisi kertoo, että sen tietoon tuli tapaus, jossa lohjalaisen yrityksen nimissä tehtailtiin luvattomia tilauksia huomattavilla summilla.

– Poliisi haluaa kuitenkin esimerkin kautta nostaa esiin sen, miten tärkeää myös yritysten välisessä kaupankäynnissä on kiinnittää huomioita tuotetta tai palvelua tarjoavan tai ostavan tahon tietoihin, rikosylikonstaapeli Henrik Laurell kertoo poliisin tiedotteessa. 

Väärinkäytökset tulivat ilmi, kun lohjalaisyrittäjälle sai tiedustelun siitä, onko hän yrittänyt avata toiseen yritykseen luottotiliä. Yrittäjä vastasi kieltävästi ja tarkastussoiton ansioista huijaus onnistuttiin keskeyttämään.

Rikokset eivät jääneet kuitenkaan tähän. Myöhemmin yrittäjä sai toisesta yrityksestä yhteydenoton, jossa tarkistettiin, onko yrittäjä tehnyt suurehkon polttoainetilauksen. Yli 20 000 euron tilaus oli tehty hänen yritykseensä viittaavasta sähköpostista. Tässäkin tapauksessa kyseessä oli huijaus, ja yhteyttä ottanut yrittäjä auttoi lohjalaista yrittäjää estämään tämänkin huijauksen.

Huijarit olivat kuitenkin jatkaneet huijausyrityksiä. Lohjalaisyrittäjän tiedoilla oli lopulta saatu tilattua ja myös toimitettua lähes 10 000 euron arvoinen tuote.

– Tämä esimerkki osoittaa, että kanssayrittäjien valppaus auttoi osassa tapauksia estämään useiden kymmenien tuhansien vahingot, Laurell kertoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat