Poliisilta vakava viesti skuuttikaahareille: "Tuurilla menty tähän asti" – alaikäistä epäillään Espoon kuolinturmasta

Espoon sähköpotkulautaturmasta epäillään alaikäistä poikaa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Hannu Kontola Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Kontola kertoo, että kyseessä on nuori henkilö, joka on kuitenkin ikänsä puolesta rikosoikeudellisessa vastuussa. Käytännössä tämä tarkoittaa 15–17-vuotiasta.

Poika ilmoittautui poliisille sen jälkeen, kun poliisi ilmoitti etsivänsä tätä ja julkaisi tästä kuvan.

Poikaa on kuulusteltu, mutta poliisi ei avaa julkisuuteen kuulusteluissa käytyjä asioita, koska pelkää, että tämä voi vaikuttaa silminnäkijöiden muistikuviin tapahtuneesta. Kontolan mukaan tapahtumille on ”ihan hyvä määrä” todistajia.

Törmääjä pakeni onnettomuuspaikalta, vakavat rikosnimikkeet

Onnettomuus tapahtui viime torstaina noin kello 21 aikaan illalla Espoon Leppävaarassa Huvilinnanmäen ja Huvilinnantien yhteydessä. 

Ensitietojen mukaan onnettomuuden uhri, vanhempi mies, oli ylittämässä suojatietä sähköpotkulaudalla, kun nuorempi sähköpotkulautailija törmäsi häneen kovaa vauhtia. Silminnäkijöiden mukaan nuorempi törmääjä poistui paikalta lähes välittömästi. Sivulliset hälyttivät vakavasti loukkaantuneelle miehelle apua ja tämä kuljetettiin sairaalaan. Mies kuitenkin kuoli myöhemmin.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena ja liikennepakona.

Poliisi: Sähköpotkulautailijoilla ollut aiemmin onnea matkassa

Kontola pitää jossain määrin väistämättömänä, että uuden liikennevälineen tultua todella vilkkaaseen käyttöön tulee myös onnettomuuksia. Sähköpotkulaudat painavat jonkin verran ja niillä pääsee verrattain kovaa vauhtia. Vauhdin lisääntyessä lisääntyvät myös vaaratilanteet.

Liikenteessä todistettuun ajokäyttäytymiseen nähden on hänen mukaansa kuitenkin onnekasta, ettei tämän enempää vakavia onnettomuuksia ole sattunut.

– Tuurilla ollaan menty tähän asti, hän sanoo.

Väitöskirjatutkija kertoo, millainen on tyypillinen sähköpotkulautaonnettomuuden uhri 8:12
Väitöskirjatutkija kertoo, millainen on tyypillinen sähköpotkulautaonnettomuuden uhri.

Lue myös:

    Uusimmat