Presidentti Stubb hehkuttaa Celine Dionia ja olympialaisia

Presidentti Alexander Stubb oli vieraana CNN:llä ja kertoi toimittaja Max Fosterin haastattelussa nauttivansa olympialaisten tunnelmasta.

Ennen eilisiä avajaisia presidentti EmmanuelMacron kestitsi eri maiden johtajia Elysee-palatsissa. Vastaanotolle osallistuivat myös Suomen tasavallan presidentti Alexander Stubb ja hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb

Kutsuvieraat seurasivat myös avajaisia, osa sonnustautuneina sadetakkeihin. Olympialaisten avajaiset järjestettiin ensimmäistä kertaa historiassa avoimessa tilassa.

Stubb harmitteli avajaisten sadetta, mutta kertoi kaikkien näyttäneen hyvältä sadetakeissaan. 

– Minulle avajaisten kohokohta oli Celine Dion, joka oli aivan mahtava. Hänen esityksensä oli hyvin tunteellinen. 

Esiintyminen on Celine Dionin ensimmäinen neljään vuoteen, sillä tähti sairastaa harvinaista jäykkyysoireyhtymää, jonka vuoksi hän on joutunut perumaan muun muassa maailmankiertueensa, sekä Las Vegasin shown.

Stubb kertoo olevansa innoissaan olympialaisista ja seuraavansa naisten pyöräilyä, josta mainitsi Suomella olevan hyvä pyöräilijä mukana kilpailemassa. Lisäksi Stubb mainitsi seuraavansa muun muassa judoa, sulkapalloa ja uintia. 

Stubb kertoo tapaavansa ihmisiä kaikista eri maanosista ja kehuu tapahtuman sujuvan rennoissa merkeissä.

– Täällä keskitymme suurimmaksi osaksi urheiluun. Vaihdamme myös puhelinnumeroita ja juttelemme niitä näitä.

Venäjä laajalti suljettuina pois kisasta

Valko-Venäjän ja Venäjän urheilijat ovat laajalti suljettuina urheilukentiltä Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyssodan takia, mutta Kansainvälinen olympiakomitea KOK sallii kriteerit täyttävien urheilijoiden osallistumisen.

– Jos itse saisin päättää, niin täällä ei olisi yhtään venäläistä tai valkovenäläistä urheilijaa. Venäjä on rikkonut kansainvälisiä lakeja törkeällä tavalla, Stubb sanoo viitaten Ukrainan sotaan. 

Torstaina presidenttipari osallistui Ranskan presidentin Macronin isännöimään huippukokoukseen, joka käsitteli urheilua ja kestävää kehitystä.

Perjantaina ohjelmassa oli Macronin vastaanotto Elysee-palatsissa sekä olympialaisten viralliset avajaiset.

Vierailunsa aikana presidenttipari kannustaa suomalaisurheilijoita eri lajeissa ja tapaa Suomen olympiajoukkuetta kisakylässä.

Lue myös:

    Uusimmat