Protesti rallikulisseissa – MM-sarjakärki joutui pettymään

Chilen MM-rallin tuomaristo hylkäsi WRC2-luokan tähtikuljettajan Oliver Solbergin tekemän protestin.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Keski-Euroopan MM-ralli 17.–20.10.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Skodalla kilpaileva Solberg protestoi Yohan Rosselille kilpailun 11. erikoiskokeella annettua aikahyvitystä. Citroënillä ajava Rossel joutui hidastamaan vauhtiaan, kun renkaansa kesken pätkän vaihtanut Solberg lähti ranskalaisen eteen korjaustöiden jälkeen.

Rossel pyysi tilanteen tarkistamista, ja myöhemmin hänen ajastaan leikattiin pois 40 sekuntia. Hän voitti WRC2-luokan kokonaiskisan 17,3 sekunnin erolla Nikolai Grjaziniin, ja ero neljänneksi tulleeseen Solbergiin oli 26,1 sekuntia.

Solbergin mielestä hyvitys oli liian iso. Hän pyysi tapausta uudelleen tuomariston pöydälle, mutta Kansainvälisen autoliiton FIA:n urheilusäännöt kieltävät tuomaristoa ottamasta omaa päätöstään uudelleen tarkasteluun protestin seurauksena. 

– Tuomariston mukaan protestia ei voi hyväksyä, ja kilpailija on todennäköisesti valinnut väärän juridisen keinon, päätöksessä todettiin.

Solberg olisi voinut varmistaa Chilen MM-rallin luokkavoitolla WRC2-mestaruuden, mutta nyt Rossel ja Toyotan autolla ajava Sami Pajari ovat vielä iskuetäisyydellä. Rossel on ruotsalaisesta 12:n ja Pajari 15 pisteen päässä. Heillä molemmilla on vielä yksi pisteitä kartuttava kisa ajamatta, kun Solberg on käyttänyt jo kaikki tilaisuutensa. 

MM-ralli jatkuu lokakuun puolivälissä Keski-Euroopassa. Kausi päättyy Japanissa marraskuun loppupuolella.  

Hyundai-pomolta painava puheenvuoro MM-rallin tulevaisuudesta: "Tämä on saatava kuntoon" 1:40
Hyundai-pomolta painava puheenvuoro MM-rallin tulevaisuudesta: "Tämä on saatava kuntoon."

Lähde: Dirtfish

Lue myös:

    Uusimmat