Suomalaisen rallihuipun lopettaminen yllätti asiantuntijan – Esapekka Lapista kuuma kysymys Toyotan kera

Asiantuntija yllättyi Janne Fermin lopettamispäätöksestä – miten käy Esapekka Lapin uran? 3:04
MTV Urheilun asiantuntijat Riku Tahko ja Teemu Suninen puivat Janne Fermin lopettamista – jatkuuko Esapekka Lapin ura?

MTV Urheilun ralliasiantuntija Riku Tahko tunnusti yllättyneensä kartanlukija Janne Fermin lopettamispäätöksestä. Kuumana kysymyksenä on, millainen on Esapekka Lapin tulevaisuus.

Fermin ja Lapin 15-vuotinen yhteistyö päättyi viikonloppuna käytyyn Chilen MM-ralliin. Suomen ja Euroopan mestaruuksien lisäksi WRC2-mestaruuden voittanut kaksikko oli kilpaillut WRC-luokassa vuodesta 2017 lähtien ja voittanut kaksi osakilpailua, yhden Toyotalla Suomessa 2017 ja yhden Hyundailla tänä vuonna Ruotsissa.

Asiantuntija Riku Tahko luonnehti Fermin, 44, olleen Lapille, 33, isoveljen asemassa kaksikon yhteisellä matkalla. Hän kuvaili Fermin luoneen autoon hurttia huumoria ja tsemppiä ja vieneen varmasti Lappia eteenpäin kuljettajan uralla.

– Janne on ollut iso influensseri Esapekan kanssa, Tahko sanoi.

Asiantuntija ei kuitenkaan odottanut, että Ferm ilmottaisi lopettamisestaan Lappia ennen.

– Minulle tuli jopa vähän yllätyksenä sen takia, että itse olen pitänyt Jannea vielä suuremman luokan rallifanina ja ralliperunana niin kuin me sanomme. Janne on niin sydämellä mukana, käy vielä enemmän seuraamassa kansallisia ralleja, tykkää käydä penkalla ja on mukana skenessä minun mielestäni jopa enemmän kuin Esapekka. Itse ajattelin, että tämä olisi tullut niin päin, että kun Esapekka sanoo, että tämä loppuu, Janne sanoo, että selvä, tämä on hyvä minulle.

– Totta kai, pitkä ura ja perheellisiä miehiä molemmat, ja Jannella rupeaa olemaan sen verran ikää mittarissa, että varmasti nyt on oikea aika lopettaa. Onnittelut hienosta urasta hänelle.

Jatkuuko Esapekka Lapin ura?

Esapekka Lapin Hyundain keula ruttuun – puskuri putosi hiekkapenkkaepisodissa 1:09
Kartanlukija Janne Fermin MM-ralliura päättyi tähän – keskeytys Esapekka Lapin kanssa Chilessä viimeistä edellisen erikoiskokeen jälkeen.

Chilen on spekuloitu voineen jäädä nykyisen osa-aikaiskuski Lapinkin uran viimeiseksi MM-osakilpailuksi. Se oli ainakin tämän vuoden viimeinen kilpailu, mutta jatkuuko ura tämän kauden jälkeen?

Asiantuntija Teemu Suninen pohti asiaa studiossa.

– Arvuutteluita on varmasti paljon. Paikkoja ei montaa ole Rally1:ssä, mutta varmaan Hyundai voi olla yksi vaihtoehto. En tiedä, mitä Toyotalla ollaan mieltä. Luulen, että aika pieni piiri tietää, mihin "EP" on menossa. En tiedä, tietääkö hän itsekään tässä kohtaa, Suninen tuumi.

Ruotsin rallin voiton jälkeen Lapin tämän kauden osakilpailut olivat murheita pullollaan ja virheitä tapahtui kosolti.

Suninen kertoi myös omia muistojaan Fermistä. Kuuntele keskustelu ylälaidan videolta.

Kartanlukijauransa päättävä Janne Ferm: Haluan tehdä eri asioita 1:15
Janne Ferm pyyhki tunteikkaana silmäkulmiaan antamansa uran päätöshaastattelun jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat