"Protestimme jatkuu" – Bangladeshissa ulkonaliikkumiskielto

Bangladesh ilmoitti perjantaina ulkonaliikkumiskiellosta ja sotilaiden lähettämisestä tukahduttamaan päiviä jatkuneet levottomuudet, jotka ovat levinneet eri puolille maata.

Tällä viikolla opiskelijamielenosoittajien ja poliisin välisissä yhteenotoissa on kuollut uutistoimisto AFP:n laskelmien mukaan ainakin 105 ihmistä.

Pääkaupungissa Dhakassa ainakin 52 ihmistä kuoli perjantaina, kertoi AFP sairaalalähteisiinsä vedoten.

Opiskelijat ovat vaatineet kuun alusta jatkuneissa mielenosoituksissa loppua maan julkisen sektorin työpaikkojen kiintiöjärjestelmälle. Kiintiöjärjestelmää on kritisoitu maan hallitusta tukevien ryhmien suosimisesta.

Bangladeshin julkisen sektorin työpaikkojen kiintiöjärjestelmä varaa yli puolet julkishallinnon viroista tietyille ryhmille, mukaan lukien maan vuoden 1971 Pakistanin vastaisen vapautussodan veteraanien lapsille.

Mielenosoitusten on katsottu kasvaneen laajemmaksi tyytymättömyyden ilmaukseksi maan pääministerin Sheikh Hasinan itsevaltaista hallintoa kohtaan.

– Protestimme jatkuu, sanoi marssiin pääkaupungissa liittynyt mielenosoittaja.

– Haluamme Sheikh Hasinan välitöntä eroa. Hallitus on vastuussa tappamisista, hän jatkoi.

Opiskelijamielenosoittajat ryntäsivät perjantaina vankilaan Bangladeshin keskiosassa ja vapauttivat vangit ennen kuin sytyttivät vankilan tuleen, kertoi nimettömänä pysytellyt poliisi AFP:lle.

Lue myös:

    Uusimmat