Britannian puolustusministeriö on aloittanut tutkinnan tapauksista, joissa oletettavasti Afganistaniin sijoitettujen brittisotilaiden epäillään käyttäneen oppositiojohtaja Jeremy Corbynin kuvaa ampumaharjoitusten maalitauluna. Asiasta kertovat useat tiedotusvälineet, muun muassa ja Sky News.
Ampuminen tallennettiin videolle. Videolla näkyy, kuinka neljä laskuvarjojoukkojen sotilasta tähtää pistooleillaan ja laukaisee aseensa. Sitten kamera siirtyy kuvaamaan harjoitusmaalia, joka osoittautuu suureksi, työnväenpuolueen johtaja Jeremy Corbyniä esittäväksi, punataustaiseksi kuvaksi.
Videosta aloitettu tutkinta
Asevoimien edustaja sanoi BBC:lle olevansa tietoinen videon olemassaolosta ja asevoimien aloittaneen tutkinnan videosta.
– Tällainen käytös on täysin mahdotonta hyväksyä. Se jää kauaksi siitä korkeasta tasosta, jota armeija odottaa sotilailtaan, sanoi asevoimien edustaja.
Työväenpuolueen edustaja kutsui videon tapahtumia "hälyttäväksi" ja "mahdottomaksi hyväksyä".
Irakin sodassa palvellut veteraani, everstiluutnantti (evp.) ja konservatiivipuolueen kansanedustaja Tom Tugendhat kutsui videota häpeälliseksi.
Vankila-asiaoista vastaava ministeri Rory Stewart sanoi BBC:lle videolla nähtävän "raivostuttavaa käytöstä ja täysin väärin".
– Heidän ei tulisi ottaa kantaa politiikkaan. He ovat siellä puolustamassa maataan ja kuningatarta. Stewart sanoi.
Oppositio vaatii virallista tutkintaa
Videon paljastuminen on aiheuttanut Britanniassa laajaa keskustelua, sillä kansanedustajien turvallisuudesta on viime aikoina oltu huolissaan kuumana vellovan brexit-väittelyn takia.
Tämä on täysin vastuutonta ja hirvittävää käytöstä tässä tai missä hyvänsä tilanteessa, sanoi työväenpuolueen kansanedustaja Jess Phillips.
Työväenpuolueen varjohallituksen opetusvastaava Angela Rayner vaati videosta "tyhjentävää tutkintaa, jonka tulokset julkaistaan yleisölle".
BBC ei ole onnistunut varmentamaan, missä video on kuvattu. Sitä kuitenkin epäillään Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa kuvatuksi. Videota uskotaan ensin jaetun viestipalvelu Snapchatissa, minkä jälkeen se ladattiin Twitteriin.