Purra pohtii boikotoivansa Unkarin isännöimää EU-ministerikokousta syksyllä

Valtiovarainministeri Riikka Purran mukaan Unkarin on muutettava toimintaansa, jotta hän osallistuu kokoukseen. Unkari on vastustanut Ukrainan tukea.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) ei ole vielä varma, osallistuuko hän EU:n talous- ja rahoitusasioiden neuvoston (Ecofin) syyskuun kokoukseen Unkarin Budapestissa.

Suomi ei lähetä ministereitä Unkarissa järjestettäviin EU:n epävirallisiin ministeritason kokouksiin heinäkuussa. 

Kokouksissa maita edustaisivat virkamiehet, eivät ministerit tai valtiosihteerit. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat heinäkuun alkupuolella.

Boikotti olisi vastalause Unkarin pääministerin Viktor Orbanin heinäkuun alussa tekemälle vierailulle Moskovaan, jossa hän tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin.

– Katsomme, miten Unkari toimii ja korjaako se toimintatapaansa näissä asioissa ja osallistunko syyskuun Budapestin kokoukseen, sanoi Purra tiistaina Ecofinin tapaamisen jälkeen järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Belgian Brysselissä.

Purran mukaan Unkarilta odotettavat toimenpiteet liittyvät Ukrainan tukemiseen. EU:n puheenjohtajamaana toimiva Unkari on vastustanut Ukrainan tukea.

Purra kertoi, että Unkarin toimintaan on suhtauduttu EU:ssa hyvin vakavasti.

– Jäämme katsomaan, miten tästä eteenpäin Unkari selviytyy hommasta. Muutoksia näihin asioihin täytyy tulla.

Lue myös:

    Uusimmat