Putin: Ukrainalle annettava lupa iskeä länsiaseilla syvälle Venäjälle tietäisi sotaa Naton kanssa

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, että Ukrainalle annettava lupa länsiaseilla tehtävistä pitkän kantaman iskuista Venäjälle tietäisi sitä, että Nato-maat ovat sodassa Venäjää vastaan.

– Tämä muuttaisi merkittävällä tavalla tämän konfliktin luonnetta. Se tarkoittaisi sitä, että Nato-maat ovat sodassa Venäjää vastaan, Vladimir Putin sanoi valtiontelevision toimittajalle.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi arvosteli torstaina voimakkaasti länsiliittoutuneiden viivyttelyä, koska ne eivät ole antaneet lupaa käyttää antamiaan aseita iskuihin Venäjällä sijaitseviin sotilaskohteisiin.

– Viivytykset johtavat siihen, että Venäjä siirtää nämä sotilaskohteet syvemmälle Venäjälle, Zelenskyi sanoi.

Zelenskyi kertoi myös, että Venäjä iski Punaisen Ristin kansainvälisen komitean (ICRC) ajoneuvoihin Donetskissa Itä-Ukrainassa ja kolme ihmistä kuoli.

– Jälleen Venäjän sotarikos. Miehittäjä hyökkäsi tänään Punaisen Ristin kansainvälisen komitean humanitaarista tehtävää suorittamassa olleihin ajoneuvoihin.

Venäjä sanoo vallanneensa osia Kurskista

Venäjä puolestaan kertoi maan armeijan vallanneen takaisin kymmenen asutuskeskusta Kurskissa, jonne Ukraina hyökkäsi viime kuussa. 

Viime kuussa Ukraina kertoi, että sen armeijan valvonnassa Venäjän alueella on satakunta asutuskeskusta ja liki 1 300 neliökilometriä.

Zelenskyi myönsi omassa tiedotustilaisuudessaan, että venäläisten vastahyökkäys Kurskissa on alkanut. 

Hän ei kuitenkaan kertonut lisää asiasta, vaan sanoi hyökkäyksen sujuvan "Ukrainan suunnitelmien mukaan".

Lue myös:

    Uusimmat