Putinilta harvinainen lausunto perheestään – kerskaili pienimpien erikoistaidoilla: "Tekevät sitä sujuvasti"

Putin kehuu "perheensä pienempien" osaavan sujuvasti kieliä. 

Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili maanantaina koulussa Siperiassa. Harvoin perheestään julkisesti puhuva presidentti kertoi, että hänen perheensä nuorimmat jäsenet puhuvat mandariinikiinaa. 

– He tekevät sitä sujuvasti, Putin kehuskeli.

Hän lisäsi puheenvuorossaan, että englannin kieltä ei tule unohtaa.

– Englanti on hieno kieli, se on antanut ihmiskunnalle paljon tiedon ja ihmisten yhdistämisessä kulttuurin alalla ja muussa, hän jatkoi.

Putin myös kertoi, kuinka Venäjän ja Kiinan talouskumppanuus kukoistaa, ja sen myös vaikuttavan maassa kiinan kielestä kiinnostumiseen. Putin vakuutteli vierailullaan myös koululapsille, että tilanne Kurskissa on hallinnassa, ja Venäjän etenevän suunnitellusti Itä-Ukrainassa.

Putinin perhe mysteeri

On epäselvää, keitä presidentti tarkoitti "perheensä pienimillä". Se, keitä Putinin perheeseen todellisuudessa kuuluu, on nimittäin ollut tarkoin varjeltu salaisuus. 

Varmaa on, että Putinilla on kaksi tytärtä ex-vaimonsa Ljudmilan kanssa. Pariskunta erosi vuonna 2013 lähes 30 vuoden avioliiton jälkeen. Putin on itse kertonut, että hänellä on lapsenlapsia, joiden nimiä ei ole koskaan kerrottu julkisuuteen.

Putinilla on kuitenkin huhuttu olevan myös useita muita lapsia. Huhut ovat kertoneet, että Putinin muiden lasten äiti voisi olla entinen huippuvoimistelija Alina Kabajeva, jonka kanssa hänellä tiedetään olleen läheiset välit viimeisten vuosien aikana.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat