Putinin vastaehdokkaaksi pyrkinyt poliitikko aikoo "taistella loppuun asti"

Venäjän presidentinvaaleista ulossuljettu oppositiopoliitikko aikoo jälleen valittaa presidenttiehdokkuuden hylkäämisestä, kertoo uutistoimisto Reuters. 

Venäjän korkein oikeus on pitänyt voimassa päätöksen, joka estää oppositiopoliitikko Boris Nadezhdinia asettumasta ehdolle Venäjän presidentinvaaleissa. Korkein oikeus antoi tuoreen päätöksensä maanantaina.

Nadezhdin keräsi vaaditut yli 100 000 allekirjoitusta ehdolle asettumiseen. Keskusvaalilautakunta ilmoitti löytäneensä allekirjoitusten joukosta muun muassa kuolleiden ihmisten nimiä. Näin ollen Nadezhdinin ehdokkuus on hylätty. 

Nadezhdin aikoo tuoreesta hylkäyksestä huolimatta valittaa päätöksestä uudelleen korkeimman oikeuden puhemiehistöön ja sen jälkeen perustuslakituomioistuimeen. 

– En aio lopettaa, taistelen loppuun asti, hän sanoo.

Putinille sallittu kolme vastaehdokasta

Nykyinen presidentti Vladimir Putin hakee ensi viikolla järjestettävissä presidentinvaaleissa jo viidennelle kaudelleen ja käytännössä valinta on jo varma.

Nadezhdin on myöntänyt jo aikaisemmin, ettei hänellä ole mahdollisuuksia päästä ehdokkaaksi.

Nadezhdin kertoo pyrkivänsä pitkittyvän valitusprosessin aikana tuomaan itseään esille "taistelijana", jolla on tulevaisuudessa rooli Venäjän politiikassa.

Hän kritisoi kampanjassaan Ukrainan sotaa ja kutsui sitä Putinin "kohtalokkaaksi virheeksi". Putinille on sallittu vaaleihin vastaehdokkaiksi kolme muuta ehdokasta, jotka eivät ole arvostelleet häntä. 

Lue myös:

    Uusimmat