Rafael Nadalilta iso tunnustus: "Mahdotonta ajatella"

Espanjalaisen tennislegenda Rafael Nadalin pelikunto on yksi kiehtovimmista kysymyksistä uuden ATP-kauden alussa.

Nadal, 37, ei ole pelannut vammojen takia turnauksissa lähes vuoteen Australian avoimissa kärsityn toisen kierroksen tappion jälkeen. Urallaan 22 grand slam -turnausta voittanut espanjalainen kävi tänä vuonna kahdessa lonkkaleikkauksessa ja pyrkii vielä kerran palaamaan maailman huipulle.

Nadal kertoi Brisbanessa alkavan turnauksen alla, ettei hän voi odottaa itseltään turnausvoittoja heti alkuvuodesta. Nadalin päätavoite lienee kevään ja kesän taitteessa pelattava Ranskan avoin tennisturnaus, jonka espanjalainen on voittanut ilmiömäisesti 14 kertaa. Myös Pariisin olympiatennis järjestetään samoilla Roland-Garrosin massakentillä.

– Oloni on hyvä, en voi valittaa. Minulla on paljon parempi tunne kuin olisin kuukausi sitten ajatellut, mutta on mahdotonta ajatella tänä päivänä turnausten voittamista. Se, mikä on mahdollista, on nauttia paluusta kentille, Nadal sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Nadal on viritellyt kuntoaan omalla akatemiallaan. Joulun alla espanjalaistähti harjoitteli myös Emil Ruusuvuoren kanssa, kuten suomalaispelaajan Instagram-tililtä on nähtävissä.

– Jos katsoo viimeistä kuutta kuukautta, harjoitusteni intensiteetti ei ole ollut hyvällä tasolla, mutta viimeisen kuukauden aikana olen harjoitellut erittäin hyvällä intensiteetillä, Nadal totesi.

– Mikään ei ole mahdotonta, mutta minulle on jo voitto olla tässä. Toivon, että saan mahdollisuuden nauttia (pelaamisesta). Ja yleisö myös.

Nadal on aiemmin vihjannut, että tuleva kausi olisi hänelle uran viimeinen.

Suomen kärkipelaajat heti tulessa

Miesten ATP- ja naisten WTA-kausi alkoi perjantaina, ja alkukauden turnauskalenteri on tiivis. Suomen kaksinpelikärjestä Ruusuvuori ja Otto Virtanen ovat ilmoittautuneet Hongkongissa pelattavaan ATP250-turnaukseen, jonka pääsarja alkaa uudenvuodenpäivänä maanantaina.

Maailmanlistalla sijalla 69 oleva Ruusuvuori aloittaa turnauksen pääsarjasta, rankingissa sijalla 168 oleva Virtanen osallistuu karsintaan. Harri Heliövaara aloittaa nelinpelikautensa Brisbanessa uuden australialaisparinsa John Peersin kanssa.

Kauden ensimmäinen arvoturnaus Australian avoimet alkaa pääsarjojen osalta 14. tammikuuta.

ATP-kiertueen tapahtumat ovat katsottavissa suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella. Lähetykset nähdään muusta urheilutarjonnasta riippuen myös MTV:n maksukanavilla.

Lue myös:

    Uusimmat