Rajoja rikkova snookertähti latasi vastapalloon Ronnie O'Sullivanin "halpamaisen" heiton jälkeen – "Näytät vain hölmöltä"

Vanhat kilpakumppanit Ronnie O'Sullivan ja Shaun Murphy ovat ajautuneen suukopuun Pohjois-Irlannin avointen jälkimainingeissa. Uutta lähestymistapaa peliinsä sisäänajava Murphy ei arvostanut O'Sullivanin naljailua aiheesta.

Murphy hävisi kilpailun neljännellä kierroksella lopulta finaaliin saakka edenneelle Chris Wakelinille, eikä O'Sullivan malttanut olla nälvimättä englantilaista kollegaansa. Murphy käytti ottelussa pelatessaan poikkeuksellisesti useampia keppejä, mikä sai O'Sullivanin kielenkannat irtonaisiksi.

– Käytä vain useampia keppejä, jos voitat, mutta kun häviät jatkuvasti, se ei näytä hyvältä, O'Sullivan kommentoi Eurosportille.

– Kannattaa alkaa voittaa otteluita ennen tuollaisen aloittamista.

Normaalisti pelaajat vaalivat yhden kepin taktiikkaa läpi turnausten. Murphy selitti uutta lähestymistapaansa aiemmin syksyllä German Masters -turnauksessa Saksassa.

– Tulette näkemään minun saapuvan areenalla useampien keppien kanssa. Riippuen päivän olosuhteista valitsen kepin numero yksi, kaksi tai kolme, Murphy sanoi Eurosportin mukaan.

– Teen asioita mielelläni eri tavalla. Olemme noin 50 vuotta jäljessä muita lajeja, kuten golfia ja tennistä teknologian hyödyntämisessä. Ystäväni, jotka ovat golfammattilaisia, pitävät snookerpelaajia luolamiehinä, kun oletamme yhden kepin toimivan samoin kaikkialla maailmassa. Se on hulluutta.

O'Sullivanin kommentointia Murphy ei liiemmin arvostanut, vaan antoi lajin kaikkien aikojen parhaimpana pidetylle pelaajalle oman vastineensa snookeraiheisessa Onefourseven-podcastissa. Vuonna 2005 maailmanmestaruutta juhlinut Murphy totesi kestävänsä huumoria, mutta sellaista hän ei O'Sullivanin kommenteissa havainnut.

– Rakastan pitää vähän hauskaa kaikkien kanssa, ja jos vitsailee, pitää myös kestää vitsejä,  Murphy sanoi.

– Mutta tuota en ymmärtänyt. En ymmärtänyt, missä vitsi oli. Minun mielestäni se oli vähän halpamaista.

Murphy korosti voittaneensa otteluita Belfastissa pelatussa kilpailussa ja ottaneensa jokaiseen pelaamaansa otteluun mukaansa useampia keppejä.

Murphy totesi virittelevänsä jo omaa pilkkakirvestään valmiiksi odottamaan O'Sullivanin kohtaamia vaikeuksia.

– Toivottavasti hän muistaa, kuka aloitti tämän, kun hänellä menee kaikki päin mäntyä, sillä jos ei ole elänyt kiven alla viimeisiä 20 vuotta, tietää, ettemme ole parhaita kavereita, Murphy totesi.

– Minusta voi hyvin heittää vitsiä, mutta minullakin on muutama ässä hihassani. Minä saan vielä tilaisuuteni, kun voin vähän heittää halpamaista huumoria Ronnien kustannuksella.

Murphy myös totesi luultavasti hyödyntävänsä tilaisuutensa.

– Muista tämä, Ron. Jos kerrot vitsejä, niiden täytyy olla hauskoja.

– Niissä pitää olla järkeä. Muuten näytät vain hölmöltä.

Pohjois-Irlannin avoimissa voittoa juhli lopulta niin ikään englantilainen Judd Trump.

Lue myös:

    Uusimmat