Snookertähdellä mitta täynnä – huippupelaajien joukossa kapinahenkeä: "Huolestuttava merkki tulevasta"

Yksi nykysnookerin kirkkaimmista tähdistä, pohjoisirlantilainen Mark Allen vaatii pelaajille lisää vapautta valita oma kilpailukalenterinsa. 

Allenin, 37, ulostulo liittyy tuoreeseen kohuun, joka syntyi, kun viisi huippupelaajaa oli jättämässä Northern Ireland Open -turnauksen väliin osallistuakseen rahakkaaseen näytöstapahtumaan Kiinan Macaossa. 

Ammattilaisten snookerkiertue World Snooker Tour (WST) ärähti viisikolle, jossa olivat mukana maailmanmestarit Luca Brecel, John Higgins ja Mark Selby, syytti heitä potentiaalisesta sopimusrikkomuksesta ja uhkasi kurinpitotoimilla. Lopulta näytösturnaus siirrettiin joulukuulle, mutta kyseiset pelaajat eivät pystyneet enää ilmoittautumaan Pohjois-Irlannissa pelattavaan rankingkisaan.

Allen on asiassa "vahvasti pelaajien puolella". 

– Ymmärrän, että meillä on sopimus WST:n kanssa ja sopimuksen lakiteknisen tekstin mukaan he (WST) ovat oikeassa, mutta se ei tarkoita sitä, että sopimus olisi reilu, Allen kommentoi BBC:lle

– Mielestäni pelaajien tulee olla vahvempia, haastaa WST:tä ja neuvotella tämä sopimus uudelleen, sillä se rajoittaa hyvin paljon sitä, mitä voimme tehdä. 

Allen kertoo saaneensa tarjouksen pelata Macaossa ja kieltäytyneensä siitä ainoastaan sen takia, että haluaa pelata kotiturnauksessaan Belfastissa.  

– Jos minulle olisi tarjottu pelejä Macaossa Scottish Openin tai English Openin aikaan, olisin melko varmasti hyväksynyt sen epäröimättä, sillä pöydällä oli isot rahat.

– Tämä on mielestäni huolestuttava merkki, merkki tulevasta. Luulen, että tätä tulee tapahtumaan paljon enemmän tulevina vuosina, Allen alleviivasi. 

Allen uskoo, että näytöstapahtumien järjestäjät ovat aistineet pelaajien onnettomuuden ja halun rahastaa. 

– Mielestäni juuri WST:n on hoidettava asiat paremmin. 

"Palkintorahat polkeneet paikallaan"

WST:n puheenjohtaja Steve Dawson korostaa, että he haluavat tehdä yhteistyötä yksityisten promoottorien kanssa löytääkseen pelipäiviä, jotka eivät mene päällekkäin WST:n turnausten kanssa. 

– Emme koskaan pahantahtoisesti evää tätä mahdollisuutta pelaajilta, ja yritämme yhteistyössä löytyy ratkaisut, kuten tässäkin tapauksessa, Dawson vastasi Allenin kritiikkiin.  

Allen on voittanut kaksi edellistä Northers Ireland Open -turnausta. Hän avasi tämän vuoden kisan 4-0-voitolla Ben Mertensistä sunnuntaina. 

– Palkintorahat ovat polkeneet paikallaan 7-8 vuoden ajan Northern Ireland Openin, English Openin ja Scottish Openin tapaisissa turnauksissa, Allen kritisoi. 

Northern Ireland Openin voitosta saa tänä vuonna 80 000 puntaa eli noin 92 000 euroa. Voittajan potti oli 10 000 puntaa vähemmän, kun turnaus järjestettiin ensi kertaa syksyllä 2016. 

Lue myös:

    Uusimmat