Lauri Vuorinen kakkoseksi Kläbon perässä – herkutteli rajusta kolaritilanteesta Viaplaylle: "Nyt on otettava se"

Suomalaishiihtäjä Lauri Vuorinen kruunasi huippukautensa uran ensimmäisellä henkilökohtaisella maailmancup-palkintosijalla Falunissa perjantaina.

Vuorinen oli toinen perinteisen sprintissä. Hän taipui vain Norjan Johannes Hösflot Kläbolle, mutta kukisti maailmancupia johtavan norjalaisen Harald Östberg Amundsenin loppusuoralla. 

Vuorinen sanoi Viaplayn tv-haastattelussa, että alkuerä- ja välierähiihdot veivät paljon paukkuja. Finaalissa oli dramatiikkaa, sillä Norjan Erik Valnes ja Ruotsin Johan Häggström menivät nurin viimeisessä laskussa. Tilanne oli ruotsalaisen vika. 

– Sain lisää virtaa itse, kun huomasin, että pojat vähän rytistelivät siihen takasuoran alkuun. Huomasin, että nyt on otettava se. Sain vielä kuitattua yhden kaverin siihen, Vuorinen kertasi Viaplaylle. 

Vuorisen kausi on ollut mainio. Sprinttimenestyksen lisäksi hän oli kolmas parisprintissä Iivo Niskasen kanssa Lahdessa ja normaalimatkoiltakin on tullut uran parhaita sijoituksia. 

– Eniten alkueristä jatkoon menoja omalla uralla. Kaksi finaalia ja vielä podium. Kaikilla mittareilla paras mahdollinen (kausi), Vuorinen selvitti sprinttimenestystään. 

– Todella hyvät tunnelmat. Ei tätä kautta olisi voinut paremmin päättää, hän summasi. 

Maailmancupin päätösviikonloppu jatkuu Falunissa perinteisen 10 kilometrin väliaikalähdöillä lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat