Rajuja syytöksiä! Dopingskandaalin keskelle joutunut ME-mies vihjaa salajuonesta olympialaisissa

Maailmanennätystä hallussaan pitävä kiinalaisuimari Qin Haiyang, 25, on syyttänyt Pariisin olympialaisten dopingtestaajia siitä, että he olisivat osa "eurooppalaista ja amerikkalaista" salajuonta Kiinan joukkueen horjuttamiseksi.

Jokaista Kiinan uimaria on heidän leirinsä mukaan testattu peräti 5-7 kertaa ensimmäisen 10 päivän aikana sen jälkeen kun joukkue saapui Ranskaan. Testauksia on suoritettu niin päiväsaikaan kuin öisinkin.

Qin Haiyang, joka pitää hallussaan miesten 200 metrin rintauinnin maailmanennätystä, väittää että kiinalaisurheilijoiden tiukalla testaamisella yritetään häiritä heidän keskittymistään ja valmistautumistaan Pariisin kisoissa.

– Tämä osoittaa, että eurooppalaiset ja yhdysvaltalaiset joukkueet tuntevat Kiinan joukkueen viime vuosien esitykset heille uhkana, Qin kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

– Joillakin tempuilla pyritään häiritsemään valmistautumisrytmiämme ja tuhoamaan psykologinen puolustuksemme.

Qinin mukaan kiinalaisurheilijat ovat kuitenkin valmiita ottamaan iskut vastaansa.

– Mutta me emme pelkää. Kun sinulla on puhdas omatunto, et pelkää panettelua. Joukkue valmistautuu tällä hetkellä vakiintuneeseen tahtiin. Joukkuetoverini ja minä vastustamme painetta ja voitamme lisää mitaleita, jotta epäilijät vaietaan.

Taustalla Tokion dopingskandaali

Kiinan uintijoukkue on joutunut kohtaamaan tiukennettuja testejä sen jälkeen, kun New York Timesin ja saksalaisen televisiokanavan ARD:n huhtikuussa tekemä yhteinen tutkimus paljasti, että 23 kiinalaista urheilijaa oli saanut kilpailla Tokion olympiakisoissa positiivisista dopingtesteistä huolimatta.

Qin kuului näiden 23:n joukkoon, joiden testi oli positiivinen kielletyn aineen trimetatsidiinin takia.

Maailman antidopingtoimisto (Wada) oli tuolloin hyväksynyt Kiinan selityksen, jonka mukaan heidän hotellinsa keittiö oli saastunut. Skandaalin jälkeen se kuitenkin kertoi lisäävänsä Pariisissa kilpailevien kiinalaisurheilijoiden testausta.

Kiinan maajoukkueen ravitsemusasiantuntija Yu Liang kirjoitti 15. heinäkuuta sosiaalisessa mediassa julkaisuun, joka on sittemmin poistettu, että jokaista heidän urheilijaansa on testattu keskimäärin 5-7 kertaa.

– Testit tulevat aikaisin aamulla ennen kuin olemme edes hereillä, keskipäivän lepoaikoina, jolloin joudumme lepäämään hotellin aulan sohvilla, ja jopa myöhään yöllä, jolloin valvomme yli puolenyön, hän kirjoitti The Guardianin mukaan.

Yksi Qinin pääkilpailijoista, australialainen uimari Zac Stubblety-Cook, on puolestaan vihjannut harkitsevansa mielenosoitusta kiinalaisen kilpailijan läsnäolosta Pariisin olympialaisissa.

Lue myös:

    Uusimmat