Rallin maailmanmestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla – näin se voi ratketa jo viikonloppuna

Thierry Neuville voittoon Kreikan MM-rallissa – näky Ogierin ulosajosta valkeni hänelle päätöspätkällä 3:57
Thierry Neuville saavutti syyskuussa Kreikassa kauden toisen voittonsa ja vankisti MM-johtoaan entisestään.

Hyundain belgialaistähden Thierry Neuvillen uran ensimmäinen rallin maailmanmestaruus on erittäin lähellä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Keski-Euroopan MM-ralli 17.–20.10.
To: EK:t 1–2 klo 15.45 alkaen
Pe: EK:t 3–8 klo 8.45 alkaen
La: EK:t 9–14 klo 8.45 alkaen
Su: EK:t 15–18 klo 9.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ennen kauden kahta viimeistä MM-rallia Neuvillen ero on 29 pistettä tallikaveri Ott Tänakiin, 41 pistettä Toyotan Sébastien Ogieriin ja 46 pistettä Toyotan Elfyn Evansiin.

Varmistaakseen mestaruuden jo ensi viikonloppuna Keski-Euroopassa Neuvillen tulee saada kaksi pistettä – tai yhden, jos hän voittaa –  enemmän kuin Tänakin. Lisäksi Ogier saa kerätä enintään kymmenen ja Evans enintään 15 pistettä Neuvillea enemmän.

– Päätavoitteemme viikonlopulle on hallinnoida tilannetta MM-sarjassa ja saada mahdollisimman paljon pisteitä. Tietenkin haluaisimme saada mestaruuden varmistettua, mutta ensimmäinen lähtökohta on ajaa tasainen viikonloppu, Neuville tähdentää.

Neuvillella on hienot muistot historian ensimmäisestä Keski-Euroopan MM-rallista viime vuodelta. Vaikka Toyotan Kalle Rovanperä juhli Saksan Passaussa uransa toista mestaruutta, oli Neuville kisan ykkönen.

– Viime vuonna ajoimme hienon voiton kautta aikain ensimmäisessä Keski-Euroopan rallissa. Tiedämme, että olemme normaalisti vahvoja asvaltilla. Voitto Saksassa viime vuonna oli upea juttu koko tallille, Neuville kertoo ja viittaa Hyundain päämajaan Saksan Alzenaussa.

– Vaikka olosuhteet olivat viime vuonna vaikeat, suoriuduimme hyvin.

Tänä vuonna reitille mahtuu uusia pätkiä ja osuuksia, joten luvassa on jännittävä kilpailu. Jos keli on jälleen yhtä sateinen kuin edellisellä kerralla, on tilanteita varmasti luvassa.

– Koska pätkissä on tapahtunut muutoksia, meidän pitää työskennellä paljon videoiden parissa. Pitää opiskella mahdollisimman paljon, että saa hyvän käsityksen uusista osuuksista, Neuville korostaa.

– Testasimme pienessä rallissa Itävallassa viime viikonloppuna, jotta pääsimme takaisin ajorytmiin ja saimme myös työskenneltyä säätöjen parissa.

Keski-Euroopan MM-ralli starttaa testierikoiskokeella lähellä Prahaa torstaiaamuna. Iltapäivällä Prahassa ajetaan myös yleisöerikoiskoe, kunnes ensimmäinen metsäpätkä kaasutellaan Klatovyn kaupungissa illalla.

Yhteensä kisassa on luvassa 18 pikataivalta, joille mittaa kertyy reilut 300 kilometriä.

Lue myös:

    Uusimmat