Raskaansarjan supertähti aivan vastaantulija! Tyrmistyttävä jättiyllätys MM-ottelussa

Nyrkkeilyn raskaansarjan brittiläinen supertähti Anthony Joshua kärsi valtaisan tyrmäystappion maanmiehelleen Daniel Dubois'lle MM-ottelussa Wembley-stadionilla Lontoossa myöhään lauantaina.

Ottelun lopputulos ja kulku olivat jättiyllätyksiä. Selvä ennakkosuosikki Joshua oli aivan vastaantulija heti avauskellosta todella aggressiivisesti otelleen Dubois'n käsittelyssä. 

Joshua kävi kanveesilla avauserän ja 3. erän loppuhetkillä, ja näytti, että ainoastaan erän päättyminen pelasti hänet. Neljännessä erässä hän oli taas luvunlaskussa, ja kun 5. erässä vaikutti, että hän saattaisi rakentaa ihmepaluuta, tuli Dubois'n nukuttava moukari (video alla).

Dubois, 27, oli ennen ottelua IBF-liiton väliaikainen mestari, mutta nyt mestaruudelle tuli komea sinetti. Joshua pyrki raskaansarjan mestariksi kolmannen kerran, mikä olisi nostanut hänet Muhammad Alin, Evander Holyfieldin ja Lennox Lewisin rinnalle.

Joshua oli painoluokan maailmanmestari vuosina 2016-2019 ja uudestaan 2019-2021. Hän oli hävinnyt tätä ennen urallaan kertaalleen Andy Ruizille ja kahdesti Oleksandr Usykille, jolla on hallussaan raskaan sarjan kaikkien muiden liittojen MM-vyöt. 

Joshuan, 34, ottelusaldo ammattilaisena on nyt 28-4, Dubois'n 22-2.

Ottelun jälkeen Joshuan promoottori Eddie Hearn totesi, että hänen suojattinsa käyttänee Dubois-uusintamatsin option. 

Wembley oli lauantaina loppuunmyyty. Englannin nyrkkeilyhistorian uusi katsojaennätys on nyt 96 000. 

Yleisön joukossa oli Tyson Furyn, Usykin ja Conor McGregorin kaltaisia kamppailulajitähtiä. Paluun tekevästä Oasis-yhtyeestä tuttu Liam Gallagher esiintyi areenalla ennen pääottelun alkua. 

Lue myös:

    Uusimmat