Shokkityrmäyksellä kesytön seuraus kulisseissa – Anthony Joshua jyrähti polttavaan kysymykseen

Daniel Duboi löi Anthony Joshuan! Tyrmistyttävä jättiyllätys raskaansarjan MM-ottelussa 0:36
Anthony Joshua koki kovia Daniel Dubois'n käsittelyssä loppuunmyydyllä Wembleyllä.

Nyrkkeilyn supertähti Anthony Joshua kärsi musertavan yllätystappion IFB:n raskaansarjan mestari Daniel Dubois'lle myöhään lauantai-iltana. MM-ottelun jälkeen hän lähti ottamaan kantaa yllättävän tyrmäyksensä kirvoittamaan puheenaiheeseen oman leirinsä vastanäkemyksestä huolimatta.

Joshua oli MM-ottelussa alusta alkaen takajaloillaan, eikä koskaan toipunut, kun Dubois sinetöi merkittävän voittonsa viidessä erässä. Ammattilaisuransa neljännen tappion myötä 34-vuotiasta Joshuaa on laajalti kehotettu ripustamaan hanskansa naulaan.

– Hänen hyvänä ystävään toivoisin, että hän jää eläkkeelle, sanoi ylemmän kevytsarjan entinen maailmanmestari Ricky Hatton Lontoon Wembleyllä.

– Hän on ollut maailmanmestari kahteen otteeseen. Hänellä on ollut fantastinen ilta täällä, 96 000 (katsojan edessä), ottelussa toista brittiä vastaan. En halua nähdä hänen loukkaantuvan uudelleen.

Entinen brittinyrkkeilijä Naseem Hamed, joka oli myös seuraamassa huippuottelua paikan päältä, yhtyi Hattonin puheisiin.

– Mielestäni Anthonyn pitäisi vain nostaa kätensä ja sanoa: "Kuunnelkaa, tämä on ollut hienoa, olen yrittänyt tulla [maailmanmestariksi] kolme kertaa, mutta se ei enää onnistunut." Antakaa miehen vain levätä, koska tämä oli tässä, hän sanoi.

"Minä olen soturi"

BBC Sport paljastaa, että yllätystappion jälkeen Joshuan promoottori Eddie Hearn käski Joshuaa jättämään lehdistötilaisuuden väliin.

Joshua ei kuitenkaan kuunnellut, vaan oli jo päättänyt mennä antamaan medialle lausuntonsa.

Joshua, jolla oli mustelmia molempien silmiensä alla ja kaulassaan, ei lähtenyt vastaamaan toimittajien erillisiin kysymyksiin, mutta halusi tehdä heille yhden asian selväksi: tämä ei ollut tässä.

– Kysyisitte varmaan, haluanko vielä jatkaa ottelemista? Totta kai minä haluan edelleen jatkaa ottelemista, Joshua sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Otimme vastaan tilaisuuden menestyä, mutta jäimme puolitiehen. Juoksemmeko nyt karkuun vai elämmekö taistellaksemme toisena päivänä? Minä olen soturi. Sitä minä olen.

Joshua on edelleen halukas liittymään Muhammad Alin, Lennox Lewisin, Evander Holyfieldin ja Vitali Klitschkon kaltaisen legendojen seuraan ja tulla kolminkertaiseksi raskaansarjan maailmanmestariksi.

– Haluamme luoda brittiläistä nyrkkeilyhistoriaa, ja uskon, että teemme sen, Joshua sanoi uhmakkaana.

Ottelun jälkeen Joshuan promoottori Hearn myös totesi, että hänen suojattinsa käyttänee optionsa otella Dubois'ta vastaan uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat