Raskas tunnustus Kalle Rovanperästä – Jari-Matti Latvala latasi vaatimuksen

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala tunnustaa, että japanilaistiimi on kärsinyt kuluvalla kaudella siitä, että sillä on vain kaksi täysiaikaista kuljettajaa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Toyotan kuskipaletti kärsi kovan kolauksen, kun kaksinkertainen maailmanmestari Kalle Rovanperä sopi tallinsa kanssa ajavansa vain osittaisen kauden. Nuoresta pojasta lähtien ralliautoa ohjaillut suomalaistähti halusi ladata akkujaan ja etsiä motivaatiota muista aktiviteeteista.

Nyt tilanne MM-sarjassa on se, että Toyotan kolmen tuplamestaruuden putki on vääjäämättömästi katkeamassa, kun Hyundai johtaa molempia tittelitaistoja. 

Dirtfish-sivusto tiedusteli Latvalalta, tekikö Toyota virheen siinä, että antoi Rovanperän ajaa vuoden 2024 osa-aikaisena. 

– Kyllä, me olisimme olleet vahvempia kolmella (täysipäiväisellä) kuljettajalla. Tiesimme, että alkukaudesta tulee haastava tämän suhteen, ja olemme huomanneet sen nyt, Latvala myönsi, mutta puolustautui heti. 

– Jos olisimme sanoneet Kallelle "ei", se olisi vaikuttanut negatiivisesti hänen motivaatioonsa. Kaikki ralli-ihmiset haluaisivat nähdä Kallen ajavan täyden kauden, mutta lisääntynyt vapaa-aika varmistaa sen, että hän tulee takaisin vahvempana.

Juttu jatkuu videon alla.  

MM-rallin kauden 2025 tallipaikat Toyotalla: Asiantuntija räjäyttää huipputallin kuskipakan 3:37
MM-rallin kauden 2025 tallipaikat Toyotalla: Asiantuntija räjäyttää huipputallin kuskipakan.

Latvala kutsuu sitä "heikkoudeksi", ettei tallilla ole ollut kolmatta vakiokuskia Elfyn Evansin ja Takamoto Katsutan rinnalla. Rovanperän lisäksi toinen mestarikuljettaja Sébastien Ogier on jättänyt kisoja väliin. 

– Tarvitsemme sen (ensi kaudella), Latvala vaatii. 

Suomalaispomo heitti tavallaan jo pyyhkeen kehään MM-tittelijahdin suhteen Toyotan kannalta masentavan Kreikan MM-rallin jälkeen, mutta pitää nyt kommenttejaan hätiköityinä. 

– Kun olen ajatellut asiaa tarkemmin, se ei ole vielä ohi, emmekä ole missään nimessä antaneet periksi.  

Hyundai johtaa Toyotaa valmistajien sarjassa 35 pisteellä, kun kautta on jäljellä kolme osakilpailua. Kuskien puolella Hyundain Thierry Neuvillen etumatka parhaaseen Toyota-nimeen, Ogieriin, on 38 pistettä. 

Toyotan ensi kauden kuskipaletti on vielä vahvistamatta. Vain Rovanperällä on sopimus vuodesta 2025. 

Lue myös:

    Uusimmat