Rallin MM-sarjasta huimaa vihjailua – Jari-Matti Latvala: "Olin todella yllättynyt siitä"

Rallin MM-sarja on pahassa kriisissä.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Laji ei tunnu kiinnostavan uusia autonvalmistajia, eikä oikein tarpeeksi myöskään nykyisiä. Hyundain on nimittäin huhuttu jättäytyvän rallin MM-sarjasta täysiverisenä tehdastiiminä kauden 2025 jälkeen. Tuon jälkeen yksityistiimi ajattaisi Hyundain kalustoa, mutta tehdastiimiä ei enää olisi.

Huhujen mukaan Hyundain Rally1-autoja ajattaisi kaudella 2026 ranskalainen PH Sport. Jos tämä pitää kutinsa, olisi reilun vuoden päästä MM-sarjassa jäljellä enää tehdastalleista Toyota.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala myöntää, että jos huhut toteutuvat, olisi isku MM-sarjalle valtaisa. Latvala kuitenkin toivoo, että Hyundai jatkaisi jollain tavalla mukana.

Hyundain kohdalla huhut ottivat lisää kierroksia, kun tiimi teki vain yhden vuoden jatkosopimuksen ykköstähtensä Thierry Neuvillen kanssa. Spekulaatioiden mukaan tämä kielisi siitä, että Hyundai saattaisi jättää rallin taka-alalle. Hyundai myös vahvisti viime viikolla, että se suuntaa WEC-kestävyyssarjaan Genesis-brändinsä alla

– Tosi paljon on kaikenlaisia asioita kuultu Hyundaista. He ovat miettineet radalle menoa ja että he voisivat ajaa jatkossa yksityistallina. Tärkein asia olisi, että he jatkaisivat. Jos tästä yksi putoaa, niin se on paha menetys, Latvala pyöritteli MTV Urheilulle Kreikan MM-rallin yhteydessä.

– Uskon ja toivon, että homma jatkuu, vaikka se muuttuisi jonkun toisen tiimin ajattamaksi. Tehtaan rahallinen tuki voisi silti olla taustalla.

Juttu jatkuu videon alla. 

Hyundaista isoja huhuja liikkeellä – mitä muutos yksityistalliksi tarkottaisi? 2:17
Hyundaista isoja huhuja liikkeellä – mitä muutos yksityistalliksi tarkottaisi?

Varikkohuhujen mukaan koko rallin MM-sarja voisi olla myynnissä. Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin, että rallin MM-sarjan promootioyhtiö olisi halukas myymään kaupalliset oikeutensa. Tämäkin huhu lyö lisää epäilyksen varjoa koko rallin tulevaisuuden ylle.

– Näin sen jutun ja olin todella yllättynyt siitä, että siinä pisteessä ollaan. Toki siinä voi olla taustalla parikin juttua. Nyt halutaan tehdä hyvä bisnes ja ottaa siitä exit. Tai sitten ehkä on saavutettu tietty taso, mitä haettiin, Latvala mietti.

– Siinä on kaksi puolta. Se voi toisaalta olla hyväkin juttu. Kun myydään, niin uudella ostajalla voi olla uudet näkökulmat. Uutinen tuli yllätyksenä kuitenkin itsellekin.

Lue myös:

    Uusimmat