Nämä herkut eivät tuo kiloja vyötärölle.
Tässä rasvaton versio monien rakastamista kaurakekseistä! Ohjeessa rasva korvataan appelsiinituoremehulla tai maidolla. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, että rasvattomat keksit irtoavat paremmin paperista.
Ole paistamisen kanssa varovainen, ettet polta keksejä.
Rasvattomat kaurakeksit
Noin 30 kpl
Laktoositon ja rasvaton
2,5 dl Pikakaura+Kuitu Hiutaleita tai 3 dl pikakaurahiutaleita
0,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl appelsiinimehua tai maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kananmuna ja mehu tai maito, sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan, että taikinalla on tilaa turvota. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista. Paista 225 asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min. Jos haluat suoria lastuja, anna keksien jäähtyä tasaisella alustalla.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy