Hallitus kertoi eilen ravintolarajoitusten tiukentuvan sunnuntaista alkaen leviämisvaiheen ja kiihtymisvaiheen alueilla. Leviämisvaiheessa olevilla alueilla anniskelun tulisi loppua jo klo 22 ja ravintoloiden sulkea tuntia myöhemmin. Helsingin keskustassa sijaitsevan Bardot-ravintolan omistaja Hans Välimäki ei ole mielissään ravintola-alan tulevista rajoituksista.
Välimäki ehdottaa, että ruokaravintolat pitäisivät erottaa baareista ja yökerhoista rajoituksia mietittäessä. Tällä hetkellä ravintola-alan rajoitukset koskevat kaikkia kolmea. Myös Euroopassa jo tovin käytössä ollut koronapassi saa kannatusta kokeneelta huippukokilta.
– Olen ihmetellyt, miten tänne ei ole otettu samankaltaista systeemiä kuin esimerkiksi Saksassa. Jos sinulla on kaksi rokotetta tai koronatesti otettu, voisit käyttää palveluita normaalisti. Siellä on kaikki ravintolat ja yökerhot auki, Välimäki sanoo.
Lue myös: Tapahtumateollisuus vaatii: Koronapassin valmistelu toteutettava kiireellisenä
Kaksi asiaa tekee koronapassin käyttöönotosta huomattavasti haastavampaa kuin muualla Euroopassa: "Mistä otetaan ne ihmiset, jotka testaavat?
Hallitus näytti torstaina vihreää valoa koronapassille Suomessa. Esityksen pitää hyväksyä perustuslakivaliokunnassa ja eduskunnassa. Elikeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) arvioi MTV Uutisten haastattelussa, että koronapassi voisi tulla käyttöön Suomessa syyskuun lopussa. Välimäen mielestä se on armotta liian myöhään.
– Koronapassi olisi pitänyt ottaa käyttöön jo ajat sitten. Koronapandemia on aiheuttanut harmia, niin monelle alalle meidän lisäksi, Välimäki jatkaa.
Hans Välimäki tunnetaan parhaiten useista TV-ohjelmista, sekä ensimmäisenä suomalaisravintolana kahden Michelin-tähden ansainneen Chez Dominiquen ravintoloitsijana.
Katso Välimäen haastattelu kokonaisuudessaan pääkuvan videolta.