Red Bull -pomolta raju potkupaljastus Daniel Ricciardosta – nosti esiin häkellyttävän skenaarion

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner jakoi kovia paljastuksia australialaiskuljettajan Daniel Ricciardon tuoreesta potkupäätöksestä.

Red Bull tai tarkemmin sen sisartalli Visa CashApp Racing Bulls nimitti viime viikolla uusiseelantilaisen Liam Lawsonin tallin toiseksi kisakuljettajaksi. Lawson korvaa australialaisen Daniel Ricciardon, joka jää nyt syrjään.

Ricciardon potku-uutinen ei tullut täytenä yllätyksenä, sillä hänen F1-tulevaisuutensa oli jo pitkään kovien spekulaatioiden kohteena. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner paljasti F1 Nation -podcastissa todellisen syyn sille, miksi Ricciardo siirrettiin sivuun.

– Tasaisuuden puute, Horner tiivisti.

– Keväällä ajettu Miamin GP oli hyvä esimerkki tuosta. Hän ajoi loistavasti perjantaina ja lauantaiaamuna, minkä myötä vaikutti siltä, että hän kamppailisi jopa Ferrareita vastaan. Sen jälkeen lauantain aika-ajo ja sunnuntain kisa menivät aivan penkin alle.

Horner teki myös rajun paljastuksen Ricciardoon liittyen.

Helmut (Marko, Red Bullin neuvonantaja) halusi antaa hänelle potkut jo Barcelonassa (kesäkuun lopulla). Hän (Ricciardo) oli jo silloin kovien paineiden alla, Horner kertoi.

Hornerin mukaan hän yritti ostaa australialaiselle aikaa. Ricciardo ei pystynyt kuitenkaan vakuuttamaan loppukesän ja alkusyksyn kisoissa, minkä myötä hänet laitettiin syrjään tallin lupauksen Lawsonin edeltä.

Nyt vaikuttaa siltä, että Ricciardon F1-ura on kuopattu lopullisesti. Vai onko?

Red Bullin tallipäällikkö Horner jakoi asiasta varsin häkellyttävän näkemyksen.

Horner väläytteli sillä, että Ricciardo saattaisi palata vielä energiajuomayhtiön kisakuljettajan tontille.

– Kuka tietää, jos Liam epäonnistuu ja jos ”Checo” (Sergio Perez) ei pärjää. Tiedämme kuitenkin sen, että mihin Daniel pystyy, Horner väläytteli.

Horner pehmensi puheitaan myöntämällä, että Ricciardo tiedostaa ikänsä (35) ja että hän tiedostaa olevansa uransa ehtoopuolella. 

Lue myös:

    Uusimmat