Rikard Grönborg vei ruotsalaisvalmentajien välisen taiston nimiinsä – JYP-luotsi sai oppitunnin: "Olimme matkustajia"

Muu pelitapahtuma: JYP - Tappara 5:05
Näin ruotsalaisvalmentajat perkasivat JYPin ja Tapparan välisen ottelun lehdistötilaisuudessa.

Jääkiekkoliigan puolustava mestari Tampereen Tappara palasi voittokantaan perjantaina, kun JYP kaatui vieraskaukalossa maalein 4–2.

Ottelussa nähtiin kahden ruotsalaisen päävalmentajan kohtaaminen, kun Tapparan penkin takana seisoi tuttuun tyyliin Rikard Grönborg ja JYPin penkin takana valmensi Johan Pennerborn.

Tappara oli pelissä niskan päällä varsinkin ottelun alussa sekä kolmannessa erässä, kun joukkue puolusti johtoasemaansa. Kirvesrintojen paidassa tehomiehinä häärivät Otto Leskinen ja Nicholas Halloran pistein 1+1.

– Pelasimme aika ehjän 60-minuuttisen. Olimme fiksuja ja pysyimme kiekossa. Eilen hävisimme (HIFK:lle) ja saatiin siitä kiukkua. Se poiki tänään oikeanlaista tekemistä, Leskinen sanoi.

JYPin paidassa nuori laitahyökkääjä Santeri Huovila teki liigauran avausmaalinsa. Viime kaudella Huovila pelasi 13 peliä ilman pisteitä, mutta tänä syksynä kolme peliä ovat tuoneet tehot 1+2.

Yli viikon tauko näkyi JYPin pelissä. Energian piti olla kotijoukkueen puolella, sillä Tappara pelasi perjantaina rajun pelin Tampereella.

– Ehkä minun pitää ottaa vastuu tästä. Emme olleet tarpeeksi hereillä ottelun alussa. Pitää kuitenkin muistaa, että vastassa oli erinomainen joukkue. Olimme vähän matkustajia ottelun alussa. Tämä oli hyvä oppitunti meille, JYP-luotsi Johan Pennerborn summasi.