- 2 viikunaa - mini-luumutomaatteja - tuorepastaa - sardelleja - fenkoli - pala merikrottia
Antti Vahteran ja Ritva-Liisa Korhosen menu:
Sitruunapasta
100 g tuorepastaa 1 sitruuna 1/2 dl oliiviöljyä suolaa pippuria
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja sekoita raastetun sitruunan kuori, mehu, oliiviöljy ja mausteet. Raasta päälle parmesan-juustoa.
Sardiinipasta
100 g tuorepastaa 20 g sardiinia öljyssä 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä murskana 5 kirsikkatomaattia 1/2 dl oliiviöljyä 1 rkl silputtua persiljaa suolaa mustapippuria
Kuullota silputut sipulit oliiviöljyssä, lisää sardellit ja puolitetut tomaatit. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja pyöritä sardelliseoksen kanssa. Lisää lopuksi persilja ja mustapippuria myllystä.
Fenkolipasta
100 g tuorepastaa 1/2 fenkoli 1/2 dl oliiviöljyä 4 rkl silputtua persiljaa suolaa mustapippuria
Kuullota fenkolirenkaat oliiviöljyssä, lisää persilja ja mausteet. Keitä pasta suolavedessä ja pyörittele fenkolin kanssa. Lisää raastettua parmesan-juustoa ja tarjoile heti.
Höyrytettyä merikrottia
150 g ruodotonta ja nahatonta merikrottia henkeä kohden 1 dl kuivaa valkoviiniä 2 rkl silputtua fenkolia 1 rkl voita 1 dl kuohukermaa
Lisää viini kattilaan fenkolin kanssa ja päälle kala. Anna poreilla miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kala melkein kypsä. Nosta kala pois ja lisää kattilaan kerma. Anna kiehua hetki, nosta kattila pois liedeltä ja vispaa kylmä voi sekaan. Mausta ja tarjoile kalan kanssa.
Paistettua merikrottia & tomaattikastiketta
150 g ruodotonta ja nahatonta merikrottia 8 kirsikkatomaattia 1 dl kuivaa valkoviiniä 2 rkl silputtua persiljaa 2 rkl oliiviöljyä mustapippuria suolaa
Paista maustettu kala öljyssä ja nosta viideksi minuutiksi 200 c:een uuniin. Lisää pannulle puolitetut tomaatit ja keitä hetki. Lisää persilja ja mausteet. Tarjoile kalan kanssa.