Rottaongelma piinaa sairaala-aluetta Tampereella – eläimet ovat ehkä lähteneet liikkeelle rakennustöiden häiritseminä

Hatanpään arboretumissa ja Hatanpään sairaalarakennusten ympäristössä Tampereella on ilmennyt rottaongelma. Asiasta tiedottaa Tampereen kaupunki.

Rottahavaintoja on tehty sairaalan ja kartanon rakennusten ympäristön lisäksi puistossa. 

Alueella on kaupungin mukaan myös myyriä, mutta paikoitellen on havaittu onkaloita, jotka eivät vaikuta myyrien kaivamilta.

– Kartanopuistoon rajautuu vanha kaupungin puutarhan alue, jossa on vielä yksi vanha kasvihuone pystyssä. Tällä alueella on alettu rakentaa tänä vuonna uutta katua ja infraa, joka on saattanut laittaa jo kauan alueella eläneet rotat liikkeelle, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Täydet roskikset ja kompostit vetävät rottia puoleensa

Tampereen kaupungin terveystarkastajan Matti Naukkarisen mukaan rottia esiintyy kaikkialla Tampereen asutuilla alueilla.

– Yleensäkin rottaongelman ennaltaehkäisyssä on tärkeä varmistaa, ettei tuhoeläimillä ole ravintoa ja suojaa. Esimerkiksi huonosti hoidetut kompostit, rikkinäiset tai liian täydet jäteastiat ja lintujen ruokintapaikat voivat vetää rottia puoleensa ja romu- tai lautakasat voivat toimia niiden pesimäpaikkoina, Naukkarinen sanoo.

Lintujen, oravien ja kaikkien muidenkin eläinten ruokkimista kaikilla puistoalueilla kannattaa Naukkarisen mukaan välttää, eikä se ole eläimille tarpeellista. 

Loukuista ei pitäisi olla vaaraa lapsille tai lemmikeille

Arboretumiin lisätään kaupungin mukaan ensi viikolla eläinten ruokinnan kieltäviä kylttejä.

Alueelle tuodaan kuun vaihteessa myös syöttiasemia sekä asennetaan varoitusnauhat tiedoksi puistossa kävijöille. 

Arboretumin aluetta hoitava Tampereen Infra on tilannut puistoalueelle rottien torjuntatoimia Rentokil tuholaistorjunnalta.

Arsi Ahopelto Rentokilistä kertoo, että syöttiasemat on kehitetty ilkivallan kestäviksi.

– Loukkuja on turvallista käyttää myös alueilla, joilla on lapsia tai lemmikkieläimiä, sillä vain rotat pääsevät käsiksi laitteessa olevaan rottasyöttiin tai jyrsijämyrkkyyn.

Torjuntatoimet kestävät noin kolme kuukautta. 

Hatanpään sairaala on osa Tampereen yliopistollista sairaalaa. Siellä hoidetaan erikoisalojen potilaita poliklinikalla ja vuodeosastoilla.

Lue myös:

    Uusimmat